Belföld

MSZP: a Fidesz médiadiktátumot tervezett

Lendvai szerint a törvényjavaslat céljai: az einstandolás, a fideszes káderek bebetonozását, valamint a közmédiumok és az MTI politikai irányítását.

Lendvai Ildikó szerint a Fidesz médiával kapcsolatos törvényjavaslatai három célt szolgálnak: az einstandolást, a fideszes káderek bebetonozását és a paritás megszüntetését, valamint a közmédiumok és az MTI politikai irányítását. Az MSZP leköszönő elnökének pénteki közleménye szerint ma a Fidesz újabb hazugsága bizonyosodott be. Noha a választás előtt tagadta, a most benyújtott jogszabályokban mégiscsak einstandolja, kizárólagos hatalma alá vonja a közszolgálati médiumokat és az MTI-t.

Mint írja, a médiatörvény köztudomásúan módosításra, javításra szorul. Az elmúlt ciklus végén a pártok sikerrel kecsegtető egyeztetést folytattak ennek érdekében, de ma már világos, miért vonult ki ebből a Fidesz. “Nem javítani, hanem einstandolni akart. Nem konszenzusra, hanem kizárólagos hatalomra tört, nem egyeztetést, hanem médiadiktátumot tervezett. Nem a politika befolyásának gyengítését, hanem saját politikai hatalma bebetonozását akarta” – fogalmazott a pártelnök, aki szerint külön cinizmusra vall, hogy a jogszabályokat nem a kormány, hanem fideszes képviselők nyújtották be a kormány számára előírt egyeztetés kikerülése végett, és hogy példátlan módon a szakma megkérdezése nélkül szabályozzanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik