Belföld

Wallis – tovább nõtt az IT-birodalom

A Wallis csoport többségi tulajdonába került Navigator Holding Kft. és leányvállalatai menedzsment-tanácsadással, informatikai fejlesztésekkel és logisztikai tanácsadással foglalkoznak.

A Navigator Holding Kft.-ben a Wallis 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, az üzleti tanácsadással foglalkozó Hungaroholding Komplex
Wallis – tovább nõtt az IT-birodalom 1

Rt. szerzett többségi tulajdont (50 százalék + 2 szavazat). A cég tulajdonosa még a két jelenlegi vezető: Jutasi Zoltán és Libor Tamás.

A Navigator jelenleg még három cég együttese: a Navigator Holding Kft. 75 százalékos tulajdonos a Navigator Irodaautomatizálási Kft.-ben és 81 százalékos tulajdonos a Navigator Consult Kft.-ben. De január elsejétől a jelenlegi konglomerátum egybeolvadva, részvénytársasági formában működik tovább.

Pénzügyi adatok 

A három Navigator cég 2001-ben 51,4 millió forintos árbevétel mellett 12,4 millió forintos profitot realizált. Idén a cégcsoport várhatóan megtriplázza árbevételét: terveik szerint 150 millió forintos forgalom mellett 40 millió forintos nyereséget könyvelnek el. A cég jegyzett tőkéje a tavalyi 6 millió forintról 30 millió forintra nőtt. 

Szoftvert fejleszt és forgalmaz


Az 1995 óta működő Navigator vezetési tanácsadás mellett logisztikával (tanácsadás, outsourcing, raktárkezelés, logisztikai ingatlanok kezelése) és informatikával foglalkozik. Saját szoftvere a NaviGraf WDD adat- és dokumentumkezelési szoftver – „a papírmentes iroda filozófia jegyében” -, amelyet például számos Wallis cégnél vagy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalban alkalmaznak.

Kizárólagos magyarországi forgalmazója a német Atoss Softwarehouse AG folyamatmodellezési szoftverének, az Aeneisnek és a Vectory integrált vállalatirányítási szoftvercsomagnak. Ez utóbbit elsősorban a középvállalkozások számára ajánlja, jelenleg a Graboplastnál folyik bevezetése.

Az Elender stratégiai partner

Mint emlékezetes, az Elender a közelmúltban jelentette be, hogy visszavásárolta a PSINet Magyarországot, és a Wallis pénzügyi befektetőként támogatta az üzletet. Az újjáalakult Eleneder Üzleti Kommunikációban a Wallis 77 százalékos részesedést birtokol. A PSINet Magyarország megvásárlásával egyidejűleg az Elender 100 százalékos tulajdonába került a Webigen Rt., illetve ezáltal az Index több mint 30 százaléka is.

Bár a Navigatorban formálisan a Hungaroholding szerzett többségi tulajdont, a cég partneri szövetségben működik a Wallis informatikai cégeivel. A Navigator vezetői számítanak az Elenderre ügyfélszerzésben, megoldásszállítóként pedig együtt is meg kívánnak jelenni a piacon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik