Belföld

A Scala piacra dobta a világ első célirányosan kifejlesztett kollaboratív ERP platformját

A Scala Business Solutions alapjaiban változtatja meg az üzleti folyamatokat a valódi online együttműködés megteremtésével.

A Scala Business Solutions piacra dobta a jelenleg elérhető egyetlen célirányosan kifejlesztett kollaboratív ERP rendszert. A társaság két és fél évvel ezelőtt kezdte meg ERP szoftverének újratervezését és egy új platform kialakítását, amely kifejezetten az online együttműködést támogatja. A Scala most egyetlen szabványos rendszerbe csomagolta a szükséges funkcionalitást, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek megkezdhetik a valódi online együttműködés kialakítását leányvállalataikkal, vásárlóikkal, partnereikkel és szállítóikkal.
“Ezzel a lépéssel termékskálánkat a jövő platformja, az iScala irányába fejlesztettük tovább” – mondta Mike Burdett, a Scala vezérigazgatója. “Új platformot hoztunk létre, amely a piacon egyedülálló módon, egy szabványos csomag részeként lehetővé teszi az üzleti folyamatok automatizálását két vagy több vállalat között. Más szállítók régi termékeikbe integrálják az általuk kollaboratív funkcionalitásnak nevezett eszközöket, amelyek azonban nem többek, mint e-business megoldások egy új név alatt. A Scala megelőzte versenytársait azzal, hogy egy költséghatékony kollaboratív ERP rendszert dobott piacra, amely a két és fél évvel ezelőtti termékfejlesztési elgondolásaink eredményeként azonnal alkalmazható a világ bármely részén. Mostani termékünk hosszú távon hatással lesz a globális üzleti tevékenység minőségére és sebességére.”
Burdett hozzátette, hogy a Scala eddigi sikeres szabványos ERP termékeit továbbra is értékesítik és támogatják. “Azon ügyfeleink, akik váltani szeretnének a Scala 5.1-ről az iScala 2.1-re, a szokásos upgrade lehetőségeket vehetik igénybe egy konverziós készlet segítségével, amely viszonylag egyszerű átállást biztosít.”
A piaci igények
Az iScala kollaboratív ERP csomag több mint egy termék – ez egy munkamódszer. Burdett megjegyezte, hogy az új munkamódszer fontos szerepet játszik azon jelenlegi trendekben, amelyek az iparág konszolidációjának irányába mutatnak. “Pillanatnyilag számos örvendetes változás történik a piacon” – mondta. “A Scala az új termékkel és egyedi piaci helyzetével – amelyet ügyfeleink visszajelzései is megerősítenek – olyan biztos pozícióba került, amelyben sikerrel tud ügyfeleinek olyan megoldásokat nyújtani, amelyek az üzleti működést egyszerűbbé teszik.”
Az iScala 2.1 által kínált valódi kollaborativitás jelentősen csökkenteni fogja az üzleti irányítás költségeit. Az ellátási láncban szereplő valamennyi vállalat számára átláthatóvá válnak a kapcsolatok, így megszűnik a kihasználatlan gyártáskapacitás és a félig megrakott teherautó problémája. Az iScala-t a valódi együttműködés megvalósítására fejlesztették ki – azért, hogy ne csak egyetlen vállalat, hanem vállalatok egész láncolata működjön együtt jobban, amelyet nem egyetlen hatalmas, monolitikus projektként, hanem egyszerű, áttekinthető lépésekben képzelhetünk el.
Az iScala kedvező fogadtatása
Mint minden termékfejlesztésnél, a Scala az iScala esetében is ügyfeleivel együtt dolgozott a béta tesztekben a termék tökéletesítésén. Kirsi Lopperi a Partek Cargotec üzleti rendszerek igazgatója – a Cargotec vezető vállalat a rakománykezelő berendezések világpiacán a közlekedési és az ipari szektorban – részt vett az egyik legutóbbi iScala projektben. “A Scala volt az egyetlen szállító, amelynek szoftvere lehetővé tette számunkra, hogy partnereinkkel és külföldi leányvállalatainkkal online tudjunk együttműködni. Például határozottan előnyösnek bizonyult számunkra, hogy az értékesítést össze tudtuk kapcsolni a termeléssel. Így a gyárak azonnal tudomást szereznek az értékesítési folyamatokról, és a termelési terveket annak megfelelően tudják módosítani. Ezáltal növekszik a gyárak kihasználtsága, hiszen az értékesítés nyomon követésével pontosan meg tudják határozni, hogy milyen alkatrészekre lesz szükségük, így még közelebb kerülhetnek a just-in-time szállítás filozófiájához.”
Iparági szakértők véleménye szerint a kollaboratív technológiák iránti igény azt jelzi, hogy a hagyományos ERP rendszerek a felépítésük miatt redundanciát hordoznak magukban. Vállalatok együttműködéséről beszélünk például, ha faxon vagy telefonon keresztül leadnak egy megrendelést; azonban ezután az alkalmazottaknak kézi úton kell bevinni a megkapott adatokat legalább egy másik rendszerbe, hogy elkészíthessék a megrendeléseket a számlákat, amelyeket szintén faxon küldenek vissza. Shamik Sinha, a Scala Africa vezérigazgatója szerint – amely vállalat a Scala partnere Afrika szub-szaharai régiójában -, ez az igény már megjelent a piacukon. “A Scala valódi együttműködést lehetővé tevő platformja segítségével automatizálhatóak azok a mindennapos eljárások, amelyek oly sok időt vesznek igénybe az ellátási láncon belül. Így jelentős munkaerő szabadul fel, fontosabb feladatokat elvégzésére – pl. az ügyfélszolgálat erősítése -, s a vállalat felgyorsíthatja a termelési ciklust, és rövidebb határidőkkel tud működni. Az olyan megoldásoknak, mint az iScala, nagy lehetősége van piacunkon, és sokat várunk a jövőbeni közös üzleti lehetőségektől.”
A termék
Az iScala 2.1 két terméket tartalmaz, az iScala Business Servert és az iScala Enterprise Servert. Az iScala Business Server az alaptermék, olyan közepes méretű vállalatok számára készült, amelyeknek teljes ERP funkcionalitásra van szükségük üzleti folyamataik automatizálásához a saját alkalmazásaik és az ügyfél rendszere vagy szállítói rendszerei között. Az iScala Enterprise Server már paraméterezhető, és lehetővé teszi az üzleti centralizációt nagyobb vállalatok számára is. Emellett az iScala Developer fejlesztői környezet is része a csomagnak. Segítségével a belső és külső informatikai személyzetnek lehetősége van módosítani az alap iScala terméket, hogy szükség esetén vállalatspecifikus funkcionalitást lehessen létrehozni. Az új architektúra azt is jelenti, hogy az iScala már képes webszolgáltatásokra, amelyek bármilyen eszközhöz csatlakoztatva elérhetők.
“Sok más szállító állítja, hogy olyan ERP rendszereket kínálnak, amelyek összeköthetők más alkalmazásokkal, és akár webszolgáltatásokat is nyújtanak” – mondta Szergej Svedov, a Scala Kutatás-fejlesztési Részlegének elnökhelyettese. “Hogy ezt elérjék, egyszerűen Internet technológiába csomagolják hagyományos ERP szoftverüket. Ennek a megközelítésnek azonban jelentős korlátai vannak, s ez hosszútávon nem életképes. Ahhoz, hogy a szoftver maradéktalanul megfeleljen az összekapcsolt világ követelményeinek, teljesen újra kell tervezni és írni úgy, ahogy azt az iScala 2.1 szoftverrel mi tettük.”
Az utóbbi két és fél évben a Scala szorosan együttműködött ügyfeleivel, hogy egy olyan kollaboratív ERP rendszert hozzon létre, amely egységesíti az egy ellátási láncba szervezett vállalatok közti üzleti folyamatokat, amely alapként szolgálhat az üzleti portálok és felhasználói felület számára, s amely integrálható más szoftverrel is, pl. az SAP-val. “Mindamellett feltétlenül folytatni kívántuk alapvető üzleti filozófiánkat: e szerint olyan, valóban globális terméket kell nyújtanunk, amelynek funkcionalitása elősegíti az üzleti tevékenységet 140 országban, és amely elindításának pillanatában 24 nyelvet és számos nemzetközi és helyi számviteli szabályozást támogat” – mondta Svedov. “Az iScala a kollaboratív jövő platformja, ahol a leányvállalatok, divíziók, szállítók, ügyfelek és partnerek bárhol csatlakozhatnak egy nyitott mátrixhoz.”
A Scala Business Solutionsről

A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást -, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.

Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.

A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2001. évi árbevétele 70,6 millió amerikai dollár volt.

Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.

Š 2002 Scala Business Solutions, NV. Minden jog fenntartva. A ScalaŽ bejegyzett védjegy. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainak tulajdonát képezik.

Kapcsolattartók:
Tabita Seagrave
Communication Manager
Scala Business Solutions
London
Telefon +44 1293 45 55 55
Mobil +44 7957 823 286
Email tabita.seagrave@scala.net

David Topping
SVP Marketing
Scala Business Solutions
London
Telefon +44 1293 45 55 55
Email david.topping@scala.net

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik