Belföld

FigyelőBarométer – június 27.

A Tetra-üzletet is a Magyar Posta kapta meg (-1). Ellenzék nélkül zajlott le a szavazás a parlament rendkívüli ülésén (-1). Megtiltotta az aláírásgyűjtést a tiszti főgyógyszerész (-1). Esik a FigyelőBarométer.

FigyelőBarométer – június 27. 1Fut a Posta szekere. Bankot is kap ingyen, kommunikációs rendszert is épít ötvenmilliárdért, s ha a hatalomnak úgy tetszik, majd még a Sóhivatal helyett is a Posta fogja szedni a vámot. Ha valakinek az a merész ötlete támadna, hogy konkurenciát csinál a Magyar Postának, hát legfeljebb olyan periférikus területeken lenne esélye, mint a levéltovábbítás vagy az újságkihordás. Elvakult fantaszták állítása szerint ugyanis el lehet érni, hogy egy levél öt napnál rövidebb idő alatt eljusson Vácról Dunaharasztira és a reggeli lapot ne délben, a péntekit ne hétfőn kapja meg az előfizető. Csak erre a Postának most sajnos nem lesz pénze, mert hitelt kell felvennie, hogy ki tudja építeni a kormányzati és készenléti szervek biztonságos kommunikációját szolgáló Tetra hálózatot. Tévedés azt hinni, hogy ez olyasmi, mint a hajdani K-vonal. Már csak azért sem, mert ehhez már drót sem kell.

Mondja el véleményét!Ön szerint milyen a gazdaság hangulata? Merre mozdítaná el a FigyelőNet Gazdasági Barométerét? Nézzen be a Kávéházba, és szóljon hozzá a vitához!

Kattintson ide!

Az ellenzék a szavazás helyett a nyaralást választotta – mondta nyár előtti búcsúzóul frappánsan a Fidesz frakcióvezetője. Nyilvánvalóan nincs más magyarázat arra, ha két frakció minden képviselője elhagyja a termet, mint hogy ugyanazzal a vonattal mennek, és nem akarják lekésni. Szerencsére a kormánypártok menetrendjében szerepel egy későbbi vonat is, úgyhogy ők maradtak, és helyrekalapálták a pénzügyi törvények módosítását. Azaz korrigálták a pénzügyminiszter szerint csupán “technikai hibát”, hogy egy államtitkár úgy gondolta, javítgat még egy kicsit a parlament által elfogadott szövegen. Ha már lendületben voltak, rögtön a szocialisták jelöltjén is segítettek a kormánypárti képviselők, és beszavazták az MTI tulajdonosi tanácsadó testületébe, amely így már törvényesen működhet a házelnök álláspontja szerint. Még akkor is, ha a szocialisták küldötte, mint hírlik, köszöni a tisztességet, de így mégsem kéri. Bizonyára nem az előállott kétharmad-egyharmados erőviszonyok miatt, hanem azért, mert akik küldték, rútul cserben hagyták őt (ugye, a vonat…) és vele együtt persze a választóikat is, amint arra a kormányoldal lényeglátóan rámutatott.

Nemcsak a parlamentben fitog az erő. Az országos tiszti főgyógyszerész utasításba adta, hogy márpedig a patikákban aláírásgyűjtésnek nincs helye. És ráadásul ebben igaza is van. A patikába ugyanis nem akkor jár a nép, ha az aláírnivaló fogyott ki otthon, hanem ha a gyógyszer. Gyógyszerárakról az egyeztetés fórumain kellene tudni megállapodni. Szerencsére jólelkű tiszti főgyógyszerészünk van, mert leszögezte, hogy ahol az ellenőrzés mégis talál aláírási ívet, ott inkább a meggyőzés eszközét alkalmazzák. Talán még a patikus szülőjét/gondviselőjét is behivatják, mielőtt a pénzbüntetéshez folyamodnának. Szóval éppen ideje, hogy mindenki elmenjen nyaralni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik