Belföld

Véradást szerveznek a 19 éves fiúnak, akinek teste 70 százaléka megégett, miután felmászott egy vonatra

Áprilisban ért nagy erejű áramütés egy 19 éves fiút Egerben, miután felmászott egy vagonra, hogy barátaival fényképeket készítsen. A felsővezetékből pillanatok alatt áthúzott a 25 ezer voltos feszültség a testére, a fiú összeégve, eszméletlenül zuhant a földre a többméteres magasságból.

A Blikk szerint a fiút a Honvédkórházban kezelik, teste mintegy 70 százaléka megégett. A baleset óta mesterséges altatásban tartják, a lap úgy tudja, időnként felébresztik, de mindig visszaaltatják.

A fiú  szinte a teljes törzsén és a végtagjain is égési sérüléseket szenvedett, a rá váró kezelésekhez még hónapokon át vérre lesz szüksége. Ezért a családtagjai és a barátai véradást szerveztek a javára.

A faluban olyan is van, aki már azt tervezi, hogy bár nemrégiben már adott vért, a kötelező 56 nap letelte után újból elmegy.

Szombaton a helyi csapat, a Pétervására SE a Váraszói SE-vel játszik rangadót, a Pétervására edzője, Kovács Gyula kezdeményezésére pedig jótékonysági főzést rendeznek, a jegyek eladásából származó bevételt pedig a fiú családjának adják majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik