Belföld

Elítélték a nőt, aki 120 szülőt és nagyszülőt húzott le mesekönyvek ígéretével

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Két év felfüggesztett fogházra ítélte a Bajai Járásbíróság azt a nőt, aki 120 embert húzott le úgy, hogy népszerű mesekönyvekkel és diafilmeket árult, miközben azokkal nem is rendelkezett.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség  közleménye szerint a Pest vármegyében élő nő 2021 októbere és 2023 augusztusa között százhúsz gyanútlan vevőt csapott be azzal, hogy népszerű mesekönyveket, diafilmeket, továbbá diavetítőket és képregényeket úgy kínált előre fizetéssel egy közösségi oldalon, hogy azok valójában sosem voltak a birtokában.

ugyeszseg.hu

A nő előre utalással kérte rendezni a rendeléseket, ehhez időről időre új bankszámlaszámokat adott meg. A gyermekeik vagy unokáik számára könyvet vásárolni szándékozó emberek jellemzően fejenként 10-30 ezer forintot fizettek a csalónak, azonban hiába várták az ígért csomagot.

A nő a vevőket összesen mintegy másfél millió forinttal károsította meg, a pénz egy részét a károsultak többszöri felszólítására még a vádemelést megelőzően megtérítette. Az elkövető beismerte a bűnösségét. A bíróság két év fogházra ítélte a nőt, de a büntetését négy év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik