Élet-Stílus

Kaká a Milannál marad

A továbbiakban is az AC Milanban futballozik a brazil válogatott Kaká, vagyis nem szerződik a mesés ajánlattal előállt Manchester Cityhez.

A tárgyalások megszakadását mindkét klub bejelentette, az okot illetően azonban különbözően nyilatkoztak az illetékesek. “A pénz nem minden Kaká számára – mondta az olasz állami televízióban Silvio Berlusconi klubtulajdonos – lehetővé tettük a neki, hogy megismerje az ajánlatot, … de más értékrendje van.”

“A Manchester City véget vetett az AC Milannal folytatott tárgyalásoknak Kaká esetleges átigazolását illetően – áll az angol klub közleményében. A hétfői találkozó után úgy éreztük, valószínűtlen, hogy a két egyesület meg tud állapodni. Az egyeztetések még most is csak előkészületi szakaszig jutottak, ráadásul a játékos egyetlen pillanatra sem volt bevonva ezekbe.”

Hétfő este közel ezer Milan-drukker gyűlt össze a játékos lakása előtt, és szimpátiatüntetéssel, dalokkal és rigmusokkal hozták legnagyobb kedvencük tudtára: nem szeretnék, ha távozna az együttestől. Berlusconi “lezáró” nyilatkozatát követően az ablakban megjelent Kaká és üdvözölte a fanatikusokat, lengetve 22-es számú mezét.

A maradásáért tüntető szurkolókat köszönti Kaká (MTI/AP)

A maradásáért tüntető szurkolókat köszönti Kaká (MTI/AP)

“Valamennyi üzenet, melyet kaptam, arról szólt, hogy hallgassak a szívemre, és úgy vélem, végül ez történt. Egyáltalán nem a pénzről van szó” – nyilatkozta Kaká.

A 26 éves aranylabdás labdarúgóért brit médiaértesülések szerint 110 millió eurónak megfelelő összeget, más források alapján 100 és 150 millió euró közötti átigazolási díjat ajánlott az AC Milannak az Abu Dzabi United Group, illetve Manszur bin Zajed an-Nahjan sejk által tulajdonolt Manchester City, amely emellett hivatalosan nem közölt mértékű, de soha nem látott összegű fizetést ígért a játékmesternek.

Az ügy kapcsán az elmúlt napokban a futballvilág számos nagy alakja is megszólalt: Fernando Torres, a Liverpool Európa-bajnok spanyol támadója szerint a Manchester Citynek előbb meg kellene kapaszkodnia az angol bajnokság felsőházában, hiszen amíg ez nem történik, a nagyobb sztároknak nem lesz csábító az ajánlatuk, hiszen a pénzt “nem lehet kitenni a vitrinbe”. Találó idézettel szolgált Flavio Briatora, a Forma-1-es Renault istálló csapatfőnöke, aki “mellékállásban” Buzsáky Ákos klubja, a Queen,s Park Rangers tulajdonosa: “Ültessék be Michael Schumachert egy Minardiba, senkinek sem lesz jó. Ugyanez a helyzet Kakával és a Cityvel is.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik