Élet-Stílus

Kemény Dénes: kötelességem volt vállalni

Sorozatban negyedik olimpiájára készül Kemény Dénessel a magyar férfi vízilabda-válogatott. A szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy új csapatot kell építenie, és ezért az első években még az sem kizárt, hogy az érmekért is meg kell küzdenie a sikerekhez szokott legényeknek.

Újabb négy évig marad a válogatott mellett. Miért döntött így?

Nagyon bizonytalan voltam, mivel rendkívülien nehéz időszak vár a csapatra. Ugyanakkor több helyről visszahallottam, hogy szívesen látnának továbbra is a kapitányi poszton. A játékosok, az edzők és a szövetség képviselői is bíztak abban, hogy maradok.

Mindent megnyert már a válogatottal, mi motiválta a döntése meghozatalakor?

Mint már mondtam, rendkívülien nehéz időszak vár a válogatottra. A Pekingből aranyéremmel hazatérő csapatból ketten már jelezték, hogy biztosan nem folytatják a nemzeti csapatban, de borítékolható, hogy a keret jelentős része ki fog cserélődni. 12 év után gyakorlatilag a nulláról kell újrakezdeni, ez egy lelkesítő feladat.


Londonban is megfürdetik a kapitányt? (MTI)

Londonban is megfürdetik a kapitányt? (MTI)


Az elkövetkező években az új emberek beépítésén lesz a hangsúly. Ez akár az eredmények rovására is mehet.

Valóban. Csodálatos volt az elmúlt időszak, de az elkényeztetett közvéleménynek hozzá kell szoknia, hogy az első évben akár a dobogóról is lemaradhat a magyar válogatott. Úgy éreztem a sikerek után kötelességem ezt is elvállalni. Tőlem a szurkolók talán könnyebben elfogadják az esetleges sikertelenséget, mint egy új embertől, akinek a nulláról kellett volna kezdenie.

Körvonalazódik a fejében már az új csapat?

Természetesen, de neveket nem szeretnék mondani. Januárban lesz egy németországi edzőmeccsünk, és előtte már lesz egy-két edzés. Azt megelőzően fogom nyilvánosságra hozni, hogy kik kaphatnak lehetőséget az új csapatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik