Élet-Stílus

Rómába került az olasz Szuperkupa

A kupagyőztes AS Roma nyerte az olasz Szuperkupát, miután Daniele De Rossi góljával a milánói San Siróban legyőzte a bajnok Intert, amely a magyar válogatottal készülő Filkor Attilát ezúttal nélkülözte.

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Remek találkozóval indult az olasz futballidény. A kupagyőztes Roma és a bajnok Inter előtt is akadtak helyzetek a Milánóban rendezett Szuperkupa-mérkőzésen, ám ezek kimaradtak, végül egy tizenegyes gól döntött a valamivel jobb teljesítményt nyújtó fővárosiak javára. Tizenegy perccel a meccs vége előtt Nicolas Burdisso szabálytalankodott Francesco Tottival a büntetőterületen belül, és a befújt büntetőt Daniele De Rossi értékesítette: a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, Julio Cesar jó irányba vetődött, de képtelen volt hárítani (nézze meg!).

Nem sokkal a gól előtt a csereként beállni készülő Simone Perrottának villant a piros lap, miután a játékos beszólt a partjelzőnek. Úgy állították ki a rómaiak középpályását, hogy nem játszott – így a fővárosiak maradtak tizenegyen a pályán. „A labdarúgóim nagy elszántsággal futballoztak, teljesen megérdemelten nyerték meg a Szuperkupát. Ez a trófea nekünk és a szurkolóknak is nagyon sokat jelent” – magyarázta a „farkasok” vezetőedzője, Luciano Spalletti.

A másik oldal képviseletében a nyáron Rómából 13 millió euróért Milánóba került román védő, a meccset végigjátszó Cristian Chivu értékelt: „Még javulnunk kell, számos hibát vétettünk és nem is voltunk kellően frissek.”


Rómába került az olasz Szuperkupa 1

Francesco Totti a trófeával (AP)



Az AS Roma másodszor hódította el a serleget, ezt megelőzően 2001-ben nyert. A most alulmaradt Inter eddig háromszor ült diadalt a sorozatban, 1989-ben, 2005-ben és 2006-ban, tavaly éppen a Romát verte, hátrányból felállva, hosszabbítás után 4-3-ra. Nos, a „farkasok” ezért most nemes bosszút álltak.

Olasz Szuperkupa (Supercoppa):
Internazionale-AS Roma 0-1 (0-0)
Gól:
De Rossi (79., 11-esből)
Kiállítva: Perrotta (71. AS Roma)
Inter: Julio Cesar – Burdisso (Cruz, 86.), Cordoba, Materazzi, Chivu – Vieira (Cambiasso, 67.), Dacourt (Figo, 52.), Zanetti – Sztankovics – Suazo, Ibrahimovic
Roma: Doni – Cassetti, Mexes, Panucci, Tonetto – De Rossi, Aquilani – Vucinic (Rosi, 90.), Giuly, Taddei (Brighi, 73.) – Totti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik