Belföld

Élvezte az autóban ülő lányok sikítását a tragédiát okozó sofőr, öt és fél évet kapott

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt jogerősen öt és fél év börtönbüntetésre ítélt3 a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki halálos balesetet okozott Győrújfaluban.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint az elkövető 2019. július 7-én reggel Győrújfalu belterületén úgy vezette személyautóját, hogy előtte alkoholt és kábítószert is fogyasztott. Utasait ijesztgetve a megengedett sebesség csaknem duplájával haladt, és többször áttért a szembejövő forgalmi sávba.

Krizsán Csaba / MTI

Az autóban ülő lányok megijedtek, sikítottak, a vádlott és egyik utasa pedig nevetett rajtuk. Az autóban senki sem használt biztonsági övet. A sofőr balról került ki egy lassítószigetet majd hirtelen jobbra kormányozta az autót, amely megcsúszott, egy jelzőtáblának, majd egy fának ütközött.

Az anyósülésen ülő férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, egy 20 éves lány és a vádlott sérülései maradandó fogyatékosságot eredményeztek. A másik fiatal lány nyolc napon belül, az ötödik utas pedig nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az első fokon eljáró Győri Törvényszék hét év börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, és eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítélet ellen az ügyész, a terhelt és védője is fellebbezett. A táblabíróság öt és fél évre enyhítette az elkövető büntetését,.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik