Élet-Stílus

Henry négy évig lesz a Barcelona labdarúgója

A spanyol lapok péntek esti híre – miszerint a francia Thierry Henry a Barcelona csapatába igazol – igaznak bizonyult. Az átigazolás tényét a játékos, valamint a katalán klub alelnöke is megerősítette.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Henry szombati bejelentésével lezárult az igazán hosszúra nyúlt átigazolási ügy. A spanyol Barcelona ugyanis már tavaly is leigazolta volna a az Arsenal extraklasszis labdarúgóját, ám akkor nem lett semmi az üzletből, a csatár a londoni klubot választotta. Az idei szezon lezárultával újra slágertémává vált Henry esetleges átigazolása, egyes lapok már hetekkel korábban biztosra vették, hogy a francia elhagyja Londont, de ez csak most vált egyértelművé.

„Hétfőn még át kell esnem az orvosi vizsgálaton, de igaz a szóbeszéd, valóban Barcelonát választottam, négy évre írtam alá” – mondta Henry L’Equipe című sportnapilapnak, majd az átigazolás tényét Ferran Soriano, a katalán klub alelnöke is megerősítette.

A Barcelona állítólag 24 millió eurót (közel hatmilliárd forintot) fizet az Arsenalnak a csatárért, akit a hírek szerint a BL-győztes AC Milan is szívesen látott volna a soraiban. A 29 éves Henry, aki korábban az AS Monacóban és a Juventusban is megfordult, 1999 óta futballozott Londonban, és a nyolc idény során 364 mérkőzésen 226 góllal segítette együttesét, ezzel az Arsenal történetének legeredményesebb játékosa lett, és a klubbal két bajnoki címet, egy FA Kupa- és két nemzeti Szuperkupa-sikert is begyűjtött.

A nagy diadal, a Bajnokok Ligája-győzelem azonban nem jött össze (2006-ban az Arsenal a döntőben kapott ki a Barcától), és a világ- és Európa-bajnok csatár főleg emiatt kívánkozott el az Arsenaltól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik