Tech

A Samsung sunyiban eltüntette az Apple-t ekéző reklámjait

A Samsung múlt héten mutatta be a legújabb csúcstelefonjait, a Galaxy Note10 és Galaxy Note10+ készülékeket, amiknek az egyik újdonsága, hogy a dél-koreai gyártó is búcsút intett a jack csatlakozónak, azaz  vezetékes fül- és fejhallgatókkal már csak akkor használható a készülék, ha azok USB Type-C végződésűek. A telefon mellé is ilyen típusú AKG fülest csomagolnak, a készülék dobozában ugyanakkor nem találunk jack/USB-C átalakítót, azt külön kell megvásárolni, ha valaki ragaszkodna a jack-dugós füleséhez.

Meglepetésekkel készült a Samsung: kipróbáltuk mind a két Galaxy Note10 csúcsmobilt
A Samsung New Yorkban leplezte le a legújabb okostelefonjait, amiket az elsők között volt szerencsénk kipróbálni.

Persze nem a Samsung az első gyártó, aki így tesz, és a jövőben egyre több telefonról fog eltűnni a 3,5 mm-es dugasz, mindez csak azért érdekes, mert nem is olyan régen a vállalat több olyan  reklámot is készített, amiben a jack dugót az elsők között elhagyó Apple-t ekézték, amiért a telefonjaik már nem támogatják a hagyományos füleseket. A Note8 és a Note9 óta viszont fordult egyet a világ, a dél-koreaiak is belátták, hogy a jövő az USB-C és a Bluetooth, majd az új készülékükkel párhuzamosan sunyiban el is tüntették az összes kifigurázós videót a vállalat központi YouTube csatornájáról.

A reklámfilmeket persze végleg eltüntetni lehetetlen, hiszen tele van velük a YouTube, semeddig nem tart megtalálni őket, és ez talán a Samsungnak is jó lecke lesz a jövőre nézve: nem biztos, hogy érdemes másokat piszkálni egy újfajta megoldás miatt, mert simán előfordulhat, hogy ez a fegyver később visszafelé sül el – akár csak a mostani esetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik