Tech

Magyar app a világ legjobbjai között

Csütörtökön mutatták be a Central European Startup Awards (CESA) idei győzteseit. A magyar indulók közül három cég kapott elismerést, közülük a Best Smart City Solution kategóriában a Parkl bizonyult a legjobbnak. A magyar mobilapplikáció a zárt téri és utcai parkolást forradalmasította, idén pedig már az elektromos töltés is bekerült a szolgáltatásaik közé.

A 100 ezer appletöltést jegyző cég nemcsak az első regionális győzelmét szerezte meg, hanem a Global Startup Awards-ra is jelölést szereztek. Ez a világ legjelentősebb startup versenye, amely három kontinensen díjazza a mintegy 60 országból érkező pályázatokat.

Kép: iStock

A CESA célja, hogy teljes képet adjon a közeli országok startup ökoszisztémájáról, és lehetőséget adjon a kapcsolatok kiépítésére és a technológiai innovációk megismertetésére.

Hiszünk abban, hogy a technológiai fejlődést támogathatjuk azáltal, hogy összekötjük a legizgalmasabb fejlesztéseket és a teljes startup ökoszisztémát”

– mondta Kovács Péter, a CESAwards vezérigazgatója. Az idei díjátadón 10 ország nemzeti győztesei vettek részt.

Számunkra a díj egy nagyon pozitív visszajelzés, hogy jó irányba haladunk a szolgáltatásunkkal és sikerült egy regionális szinten is elismert megoldást létrehoznunk. Három éve még kizárólag zárt téri parkolók digitalizációjával foglalkoztunk, de azóta sikerült több új funkciót is becsatolnunk a rendszerünkbe, mint a közterületi parkolás, elektromos töltés és a Business megoldások cégek számára”

– nyilatkozta Magyar Balázs, a Parkl üzletfejlesztési menedzsere.

A regionális döntőben aratott sikerek után nemsokára nemzetközi porondon tud majd bizonyítani az alkalmazás.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik