Végre a saját pecsenyéjét sütögetheti a szakács, akinek 27 év munka után filléres ajándékkal szúrta ki a szemét a Burger King

Így hamarosan a gyorséttermet is otthagyhatja a Burger King történetének talán leghűségesebb munkatársa.

Hamarosan otthagyhatja a Burger Kinget Kevin Ford, az a középkorú szakács, akit azután ismert meg az egész világ pár évvel ezelőtt, hogy a gyorsétteremben lehúzott 27 évét, ami alatt egyetlen szabadnapot sem vett ki, filléres ajándékkal jutalmazták a főnökei, a lánya pedig annyira felhúzta magát a dolgon, hogy online adománygyűjtést indított neki.

A Las Vegas-i McCarran nemzetközi repülőtér Burger Kingjének leghűségesebb munkatársa az egészségbiztosítás és a cég által fizetett egyéb juttatások miatt azóta is a gyorsétteremben dolgozik, de a kampány során az eredetileg kitűzött cél, vagyis 200 dollár – 71 ezer forint – helyett már több mint 460 ezer dollárt –163 millió forintot – gyűjtött neki össze az internet népe.

Még januárban számoltunk be róla, hogy a jóakaróinak hála Ford megvehette élete első házát, a TMZ pedig pár napja azt írta, hogy a férfi a pénzből azóta egy food truckot is szerzett magának, mivel azt tervezi, hogy hamarosan saját vállalkozást indít a lányával, az adománygyűjtést elindító Serynával.

„Eredetileg egyedülálló apaként kezdett el dolgozni ezen a munkahelyen, amikor 27 évvel ezelőtt megkapott engem és a nővérem is a bíróságtól” –  írta Seryna még 2022-ben, majd így folytatta: „Aztán ahogy a családunk gyarapodott, és ő újra megházasodott, továbbra is ottmaradt dolgozni a csodálatos egészségbiztosítás miatt, amit ez a munkáltató biztosított, mivel szakszervezetben dolgozott. Ennek köszönhetően mind a négy lánya teljes egészségügyi ellátást kapott a középiskolai és főiskolai tanulmányai alatt.”

Seryna egyébként maga is szakácsnak tanult, így a ház megvásárlása után kézenfekvőnek tűnt, hogy megvegyenek egy food truckot, és saját vállalkozást nyissanak.

A Kínából importált, szükséges konyhai eszközökkel teljesen felszerelt járművet pedig az életüket megváltoztató adománygyűjtés után K27Y-nek nevezték el, ami Kevin Ford Burger Kingnél lehúzott 27 évére utal.

Amiből minden bizonnyal lesz 30 év is, hiszen Ford úgy tervezi, hogy majd csak 2025 májusában, a Burger King konyhájában eltöltött első napjának pontos évfordulóján vonul nyugdíjba a gyorsétteremből. A food truck októberi üzembe helyezése után pedig pár hónapig párhuzamosan fog dolgozni a két helyen.

A food truck kínálata egyébként elég eklektikusnak ígérkezik, hiszen Seryna egy olyan szakácsiskolában tanult, ahol a francia konyha fortélyait sajátíthatta el, de az édesapja évtizedes tapasztalataira alapozva hamburgerek és hot dogok is lesznek majd az étlapon.

És ezek mellett a fogások mellett még a Fülöp-szigetek ízvilágát is szeretné megidézni az érett fejjel vállalkozásba kezdő Kevin Ford, mivel a jelenlegi párja onnan származik.