Forma-1

Mindenki ilyen visszatérésről álmodna a Forma-1-ben

Az alapból rendelkezésre álló időben Carlos Sainz Jr., a Ferrari pilótája volt a leggyorsabb pénteken a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság bahreini tesztelésének második napján, de később Kevin Magnussen a csapatának, a Haasnak biztosított extra órában az élre ugrott, írta az MTI.

Kapcsolódó
Forma-1: kigyulladt autó miatt kellett félbeszakítani a tesztelést
Bő 20 percre leálltak a csapatok a bahreini teszt második napján.

A spanyol versenyző 1:33.532 perccel teljesítette a szahíri pályát, a második időt mintegy fél másodperces lemaradással a címvédő holland Max Verstappen (Red Bull) autózta eredetileg.

A kanadai Lance Stroll (Aston Martin) volt a harmadik leggyorsabb, míg a tavaly a világbajnoki címért az utolsó pillanatokig versenyben lévő brit Lewis Hamilton (Mercedes) zárta negyedikként a napot.

Mindannyian hátrébb csúsztak azonban egy helyet, mivel a Haas – amely technikai problémák miatt csak késve érkezett a helyszínre, így csütörtök délelőtt nem tudott gyakorolni – pénteken egy extra órát kapott.

A csapat dán pilótája – az ukrajnai háborús helyzet miatt menesztett orosz Nyikita Mazepin helyére beugró – Kevin Magnussen 1:33.207 percet autózott a plusz időben.

Az istállóknak még szombaton lesz lehetőségük tesztelni, valamint vasárnapra vonatkozóan fél napra szóló különengedélyt kapott a Haasból Mick Schumacher.

Az idény ugyancsak Bahreinben, a jövő héten kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik