Nagyvilág

Közzétett egy videót a Hamász az egyik foglyul ejtett magyar túszról

BarakRavid / Twitter
BarakRavid / Twitter

Új videót tett közzé a Hamasz palesztin terrorszervezet. Az egyiken a 64 éves Keith Siegel és a 46 éves, izraeli-magyar Omri Miran látható – vette észre a Hetek a Times of Israel hírét.

A lap megjegyzi, ez az első alkalom október 7. óta, hogy életjelet adtak a magyar-izraeli származású édesapáról:

Omri Mirant 204 napja rabolták el az otthonából, két kislánya és felesége mellől. A most közzétett 3 perces videóban Omri és a másik túsz azonosítják magukat, és arról beszélnek, hogy reménykednek az újabb túszalkuban, hogy minél hamarabb a többi tússzal együtt haza tudjanak érni épségben.

A felvétel pontos időpontját nem tudni, ám az egyik túsz a zsidó húsvét ünnepéről beszél, ezért feltételezhetően a videót nemrég rögzítették.

A felvétel közzététele után a túszok családjai közleményt adtak ki, amelyben bírálják az izraeli kormányt, hogy a katonai nyomás ellenére nem tudták hazahozni a szeretteiket. “Izrael államának választania kell: a túszok vagy a háború” – olvasható a közleményben. A hozzátartozók szerint a gázai övezet déli részén található Rafah városába való behatolása a túszok életét veszélyezteti.

Omri Miran felesége decemberben Budapesten is járt, ahol többek között az akkor még hivatalban lévő Novák Katalin köztársasági elnökkel is találkozott. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik