Foci

Mourinho agyondicsérte játékosát

Gól nélküli döntetlennel zárult a Sevilla – Manchester United összecsapás a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerda esti odavágóján. Bár a Sevilla jobban futballozott, és leginkább a fantasztikusan védő David De Geán múlott, hogy nem szereztek előnyt a visszavágóra, José Mourinho, a manchesteriek trénere a meccs után nem fukarkodott a dicsérő szavakkal.

Főként azt a Scott McTominay-t méltatta, aki meglepetésre került be az United kezdőcsapatába annak a Paul Pogbának a helyére, aki a hírek szerint összerúgta a port a portugál trénerrel, miután az nem vállalta  a játékot a hétvégi Huddersfield Town elleni FA-Kupa meccsen.

Megölelhetlek?

Ezt a kérdést szegezte a portugál annak a riporternek, aki a mérkőzés után McTominay teljesítményéről érdeklődött.

Ez a jó kérdés. A meccs előtti sajtótájékoztatón minden Pogbáról szólt. Azt hiszem a kérdéseknek erről a srácról (McTominay-ról) kell szólniuk. Mindent remekül csinált, fantasztikus volt. Nagy nyomást helyezett Ever Banegára, aki így nem tudta rendesen irányítani a Sevilla játékát.

Bár Paul Pogba csak a kispadról kezdte a mérkőzést, 17 perc elteltével mégis kénytelen volt beállni a megsérülő Ander Herrera helyére. A portugál szerint azonban jól jöttek ki a kényszerű változtatásból.

Azt gondolom, a középpályánk akkor kezdett el működni, mikor Pogba beszállt, és hozzáadta azt a dinamizmust a játékunkhoz, amire nagy szükségünk volt.

A Manchester United, amely tavaly az Európa Ligát nyerte meg, 2014 után játszik ismét a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Mourinho szerint a szurkolók már biztosan ki voltak éhezve erre.

Igen, tavaly az Európa Ligában kellett futballoznunk, de a Bajnokok Ligája más. Azt hiszem már hiányzik az Old Traffordról egy ilyen európai kupameccs.

Eredmény – Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Sevilla – Manchester United 0-0

Fotó: Europress/AFP/Jorge Guerrero

Ajánlott videó

Olvasói sztorik