Sport

Döntött az MKSZ fegyelmi bizottsága a Ligetvári-Bombac ütközéssel kapcsolatban

Ijesztő jelenettel kezdődött a május 24-i, Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabda-bajnoki döntő, amelynek 7. percében a szlovén irányító, Dean Bombac ütközött Ligetvári Patrikkal, és a földre került.

A játékvezetők visszanézték az esetet és nem láttak szabálytalanságot, közben Bombacot kórházba kellett szállítani, ahol kiderült, állkapocscsonttörést és agyrázkódást szenvedett.

A Szeged a súlyos sérülés miatt eljárást kezdeményeztek Ligetvárival, valamint a játékvezetőkkel szemben.

A Magyar Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottságának fegyelmi tanácsa a június 6-i ülésén megállapította, hogy Ligetvári nem követett el fegyelmi vétséget, a Bombaccsal történő ütközését a mérkőzés játékvezetői szabályosnak ítélték és ezt a döntést a fegyelmi tanács is elfogadta.

„Ligetvári Patrik és Dean Bombac egyébként az esetet a mérkőzés után megbeszélték, Patrik elnézést kért, amit Dean elfogadott. A Telekom Veszprém és a Veszprém Handball Team Zrt. sajnálja, hogy Dean Bombac a játék hevében megsérült és mielőbbi felépülést kíván a játékosnak” – írta a bajnokcsapat a hivatalos közösségi oldalán.

Kapcsolódó
Távozott a veszprémi kézisek vezérigazgatója, aki miatt tüntettek a szurkolók
Csík Zoltán posztját Bartha Csaba vette át a klubnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik