Sport

Távozott a veszprémi kézisek vezérigazgatója, aki miatt tüntettek a szurkolók

TELEKOM VESZPRÉM HANDBALL TEAM
Csík Zoltán távozik a Veszprém Handball Team Zrt. éléről
TELEKOM VESZPRÉM HANDBALL TEAM
Csík Zoltán távozik a Veszprém Handball Team Zrt. éléről
Új szakmai kihívások elé néz, ezért távozik a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának éléről Csík Zoltán. A Veszprém Handball Team Zrt. vezetését szerdától Bartha Csaba vette át.

A változás érett – még ha nem is volt borítékolható –, hiszen Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatójával egyre inkább elégedetlenek voltak a szurkolók. Először a tavaly decemberi nyílt levele verte ki a biztosítékot, amelyben a Barcelona elleni vereséget követően megfenyegette a drukkereket a sportszerűtlen kiabálások miatt, és kilátásba helyezte, hogy egy újabb, hasonló viselkedés esetén az érintetteket kizárja az Arénából.

De ennél is nehezebben viselték a szurkolók, hogy mindenáron kitartott Momir Ilic mellett az edzői poszton, akkor is, miután kiderült, a csapat nem jutott ki a kölni Final Fourra.

A drukkerek demonstrációt szerveztek, petíciót fogalmaztak meg, és miután elterjedt a hír, hogy a Csík által állítólag egyszer már megvétózott Xavi Pascual mégiscsak a Veszprém edzője lehet (miután felmondott a Dinamo Bucurestinél), várható volt, hogy igazgatói szinten is váltás következhet be.

Bartha Csaba rutinos sportvezetőnek számít, ő volt a debreceni labdarúgócsapat klubigazgatója, amikor a Loki 2009-ben bekerült a Bajnokok Ligája főtáblájára. Dolgozott Újpesten ügyvezető igazgatóként (2011-2012), majd a Magyar Olimpiai Bizottságnál, ahol 2013-tól sportigazgató-helyettes, 2016 őszétől 2017 májusáig pedig főtitkár volt.

Miután a MOB-ot akkor a győri polgármester, Borkai Zsolt vezette, némi hátszéllel eljutott a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatához, ahol 2016. augusztus 2-től a klub elnöke volt egészen 2022. március 24-ig, amikor egy rendkívüli elnökségi ülésén az egyesület vezetésével megegyezett a munkaszerződéseinek közös megegyezéssel történő azonnali hatályú megszüntetéséről.

A Testnevelési Egyetem Edzéselméleti és Módszertani Kutatóközpont igazgatójaként is dolgozó szakembert 2022 tavaszán, Fábián László és Gyulay Zsolt visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottsághoz sportigazgatónak, tavaly januárban pedig új munkakört kapott, operatív igazgató lett.

„Örömmel mondtam igent a felkérésre, óriási megtiszteltetés számomra, hogy a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatójaként a csapattal nagy célokért küzdhetünk mind a hazai kupában és bajnokságban, mind pedig a nemzetközi porondon.

A Bajnokok Ligájában nem titkolt célunk szintet lépni és a végső győzelemért harcolni – erre a klubot múltbéli eredményei kétségkívül régóta predesztináljá

– nyilatkozta a klub hivatalos honlapján.

A sportág női szakágában szerzett közel hatéves tapasztalattal a háta mögött bizakodóan tekint a kihívások elé:

„Köszönöm a tulajdonosok bizalmát, azért dolgozom majd, hogy a legjobb tudásom szerint megháláljam. A felnőtt csapat irányítása mellett természetesen az utánpótlásképzés koordinálásából is szeretném kivenni a részemet, biztos vagyok benne, hogy sikerül megtalálni a tökéletes egyensúlyt és összhangot a két terület között” – fogalmazott az újonnan kinevezett vezérigazgató.

Kapcsolódó
Xavi Pascual távozott Bukarestből, egy sztárkézist is vihet magával Veszprémbe
Érzelmes levélben búcsúzott el a magyar bajnokcsapattal hírbe hozott sztáredző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik