Sport

Súlyos a szegedi kézis sérülése, eljárást kezdeményez a klub

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI
Dean Bombacot kórházba kellett vinni a Ligetvári Patrikkal való ütközés után. Megvan a diagnózis.

Dean Bombac súlyosan megsérült, amikor Ligetvári Patrikkal ütközött a Veszprém elleni kézilabda NB I-es döntő első meccsén, kórházba is kellett szállítani. A Szeged szlovén irányítójára kihagyás vár, miután eltört az állkapcsa és agyrázkódása is volt.

Deki a körülményekhez képest jól van, a meccs után hazatérhetett Szegedre. A sérülést követően MRI-vizsgálaton vett részt, amely állkapocstörést állapított meg. Hétfőn újabb vizsgálat vár rá. Mivel volt egy eszméletvesztése, így agyrázkódást is szenvedett, pihennie kell, nem játszhat a szegedi második meccsen. Az egyik fülére kevésbé hall, de erről a hétfői vizsgálat adhat majd pontos diagnózist, hogy mi lehet a probléma

nyilatkozta dr. Szabó István csapatorvos a szegediek oldalának.

A szegedi csapat jelezte, eljárás kezdeményeznek Ligetvári Patrikkal, valamint a mérkőzés játékvezetőivel (Hargitai Gábor, Markó Gábor István) szemben. Mint írták,

Számunkra elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt. Hivatalos panasszal élünk a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé, a lépéseket ennek érdekében hamarosan megtesszük.

Ligetvári úgy nyilatkozott, hogy belemenést akart kiharcolni, és egyáltalán nem akart sérülést okozni Bombacnak. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első meccsét 35-28-ra nyerte a Veszprém.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik