Sport

Öt másodpercen múlt a tatabányai kézilabdacsapat sikere

A Tatabánya 26-25-re legyőzte a spanyol BM Logrono La Rioja csapatát a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének első fordulójában.

Remekül kezdett a magyar csapat, de amikor gyengült a lövéshatékonyság, Bartucz László védéseivel kisegítette az együttest. Vladan Matics időt kért, rendet tett a fejekben, ezután újra pontosabbá váltak a támadások és a védekezés is összeállt. Félidő előtt egy 4-0-s sorozattal 14-10-re meg is lépett a tatabánya.

Térfélcsere után is jól muzsikált a haza együttes, ám egy hatperces gólcsend megnehezítette a mérkőzést és a La Rioja felzárkózott. Az izgalmas, küzdelmes hajrában a magyar együttes sokat hibázott, így végig kiélezett csatát hozott a második félidő. A spanyolok ráadásul az utolsó pillanatokban egyenlítettek, ám egy villámgyors ellenakciónak hála úgy szerzett újra vezetést a Tatabánya, hogy már csak öt másodperc maradt a meccsből, ezt pedig már nem szórakozták el a magyarok.

A Tatabánya csütörtökön a német Füchse Berlin otthonában folytatja szereplését az EHF Kupában, a csoport negyedik tagja a francia Pays d’Aix Université Club.

Végeredmény – EHF Kupa, csoportkör, 1. forduló, D csoport:

Grundfos Tatabánya KC-BM Logrono La Rioja (spanyol) 26-25 (15-11)

Kiemelt kép: facebook.com/pg/tatabanyahandball

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik