Sport lineup

NBA-játékosok keltek a kézilabdázók védelmére

Az ESPN amerikai sportcsatorna sportműsorában Jay Cutle és Domonique Foxworth is rettentő gúnyosan beszélt a kézilabdáról. Utóbbi odáig ment, hogy azt mondta, ez azoknak a sportága, akik nem tudnak focizni, amerikaifocizni, vagy kosárlabdázni.

Csak az megy kézilabdázni, aki nem tud focizni és kosarazni
Ennyire lenézően talán még sosem nyilatkoztak a kézilabdáról, mint ahogy azt két korábbi NFL-játékos tette.

A beszélgetés alaposan felzaklatta a kéziseket értelemszerűen, de a felsorolásban szereplő sportágak sztárjai is kikérték maguknak a kijelentést. Az NBA egyik legjobbja, Luka Doncic határozottan, de udvariasan foglalt állást.

Kizárt! Az embereknek fogalmuk sincs róla, milyen kemény sportág a kézilabda.

A műsorban elhangzott, hogy a Super Bowl legértékesebb játékosa, Patrick Mahomes és a Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James összefogva bármelyik csapatot legyőznék. Jusuf Nurkic, a Portland Trail Blazers kosárlabdacsapat centere erre már keményen odacsapott.

„Ne dumálj, ha fogalmad sincs róla, miről beszélsz”

– írta Twitter-oldalán.

Az eset azért is váltott ki komoly indulatokat, mivel a 2028-as Los Angeles-i olimpián az Egyesült Államok házigazdaként minden sportág minden versenyszámában indíthat versenyzőt, a kézilabda pedig az egyik olyan sportág, amelyben még sosem szerzett érmet az USA. Ezen kívül az asztalitenisz és a tollaslabda nem hozott még dobogós helyezést az amerikaiaknak.

Kiemelt kép: Alex Goodlett/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik