Sport

A Fradi az összes létező sorozatot megnyerte, amiben elindult

A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Szuperkupát, miután szombaton 14-9-re legyőzte a Szolnokot. Varga Zsolt együttese ezzel 2018-ban az összes lehetséges trófeát begyűjtötte: mostani sikere mellett a bajnoki címet, a Magyar Kupát, az Eurokupát és az Európai Szuperkupát is elhódította.

A mérkőzést követően Varga Zsolt, a Fradi edzője úgy fogalmazott, sokat jelentett az, hogy idén komoly csapatok ellen játszottak nemzetközi szinten, ugyanakkor ez is olyan, ha túl sok van belőle, akkor az kiveszi a játékosokból az utolsó tartalékokat is.

Nagy sorozatterhelésből jöttünk, összességében nyolc meccsel játszottunk többet mindenkinél, hiszen indultunk a csoportkörökben is, úgyhogy ez is benne volt biztos a játékosaimban. Én csak gratulálni tudok nekik, hogy ekkora koncentrációval, ekkora lélekkel játszottak ma is, ennyi mérkőzés után

– értékelt a Fradi edzője a vlv.hu oldalon.

Varga szavainak az ad jelentőséget, hogy a Szolnok nem sokkal a második negyed vége előtt, Milan Aleksic révén fórból a vezetést is megszerezte, egy góllal vezetett (5-6), onnan lett olyan sima, amilyennek a végeredmény mutatja.

A második felvonás elején épp Vogel Soma, az FTC kapusa volt az, aki néhány klasszis védés bemutatásával meccsben tartotta csapatát. A túloldalon viszont – és ebben a szolnokiak védekezése is közrejátszott – Nagy Viktor nem tudta megfékezni Varga Dénes, aki végül négy góllal terhelte meg válogatottbeli csapattársának hálóját.

A nők Szuperkuka-döntőjét a bajnoki címvédő UVSE, nyerte a Dunaújváros ellen. Keszthelyi Rita csapata góljainak a felét szerezte.

Vízulabda, Szuperkupa, eredmény:

Férfiak:
FTC-Telekom Waterpolo – Szolnoki Dózsa 14-9 (4-2, 5-4, 2-1, 3-2)
gólszerzők: Varga Dénes 4, Sedlmayer, Mitrovic 3-3, Vámos 2, Pohl, Jaksic 1-1, illetve Prlainovic 3, Aleksic 2, Jansik D., Zalánki, Bátori, Angyal 1-1

Nők:
UVSE – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 10-7 (4-1, 2-2, 3-3, 1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik