Sport

„Huszonhat évig éltünk együtt, leírhatatlan a fájdalom”

A blikk.hu megszólaltatta a december 30-án elhunyt olimpiai bronzérmes, hétszeres világbajnok párbajtőröző, Szalay Gyöngyi férjét.

Horváth Ernő éppen a temetést intézte, amikor a bulvárlap elérte telefonon. Megtörten, elcsukló hangon úgy fogalmazott, hogy huszonhat évig éltek együtt boldog házasságban, leírhatatlan fájdalmat érez felesége elvesztését követően.

A tragédiát megelőző napokban fájt a vádlija, mondtam is neki, hogy pihenjen, ne erőltesse a lábát. Ő azonban sohasem panaszkodott, minden felkérésnek, meghívásnak eleget tett, ezek közé tartozott a kolbásztöltőverseny is. Valószínűleg vérrög alakult ki a lábában, ez vezetett a trombózishoz. Ugyanakkor pontos magyarázatot az értelmetlen halálra csak a patológiai vizsgálat ad majd. Most még fel sem tudom fogni az elvesztését. Azt viszont nem tudom megmondani, mikor gyógyul be a Gyöngyi elvesztése miatti seb. Talán soha…

– idézte Horváth Ernőt a blikk.hu. A megtört férj azt is elárulta, a legszebb emléke egy karácsonyi ajándéka volt, amikor még aktív vívóként Gyöngyi a vívó világkupa-sorozat kubai versenyén indult, s magával vitte a karibi országba.

Horváth Ernő és Szalay Gyöngyi Forrsá: facebook.com/gyongyi.szalay.1

Szalay Gyöngyi teljes versenyzői pályafutását, későbbi privát életét is szülővárosában, annak szolgálatában töltötte, így egész Tapolca gyászolja. A város önkormányzata valamennyi saját szervezésű szilveszteri mulatságát törölte. Szalay Gyöngyit a Magyar Vívó Szövetség saját halottjának tekinti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik