Sport

Tapolca nem ünneppel, gyásszal zárta és kezdte az új évet

Szilveszter előtt egy nappal hunyt el Szalay Gyöngyi, olimpiai bronzérmes, hétszeres világbajnok párbajtőrvívó. A kiváló sportoló, majd edző halálának semmi előjele nem volt, fájóan fiatalon, 49 évesen minden bizonnyal tüdőembólia miatt vesztette életét.

blikk.hu érdeklődésére a korábban két évtizeden át mentősként dolgozó jobbikos országgyűlési képviselő, Rig Lajos, aki a mentők kiérkezéséig az első, helyszíni újraélesztést végezte azt mondta, minden pillanatok alatt történt, de azonnal látszott, nagy a baj.

Nem volt keringése és légzése sem, így rögtön megkezdtük az újraélesztését. Még magához tért, elmondta, hogy a jobb oldala zsibbad és fáj, ezért is lett rosszul. Az oldalára fektettük, betakartuk, a mentők pedig két perc alatt odaértek, ám sajnos újra elvesztette eszméletét. Borzalmas pillanatok voltak. A remek hangulatú eseménynek tragédia vetett véget. Ráadásul Gyöngyi férje is a helyszínen volt, végig kellett néznie, hogy mi történik a feleségével. Azóta beszéltem már vele, érthető módon sokkhatásként érte az egész

– nyilatkozta Rig Lajos.

Szalay Gyöngyi azok közé a sportolók közé tartozott, aki bár többször csábították, se versenyzőként, se edzőként nem hagyta el szülővárosát. A tapolcai Balaton Vívóklub alapító-vezetőjének, a város korábbi önkormányzati képviselőjének, volt alpolgármesterének váratlan halála tán ezért is rázta meg annyira a helyieket, hogy Dobó Zoltán polgármester által vezetett önkormányzat minden városi rendezésű szilveszteri eseményt törölt.

A tapolcaiak idei újévi mulatságai elmaradtak. A város inkább gyászolta legnagyobb bajnokát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik