Sport

A kapusok ellopták a show-t a tengerentúlon

Henrik Lundqvist és Robin Lehner is bámulatos védést mutatott be az NHL legutóbbi játéknapján. Pechjükre egyikük csapata sem nyert.

Henrik Lundqvist, a New York Rangers jégkorongcsapatának svéd hálóőre az Edmonton Oilers ellen mentette lehetetlennek tűnő szituációban, lepkés kesztyűjével fogta meg a védő Justin Schultz próbálkozását. Ennek ellenére is vesztesen hagyták el a Parkőrök a jeget, a kanadai együttes 3-1-re nyert a Madison Square Gardenben.

Videó – Henrik Lundqvist nagy védése:

Robin Lehner az Ottawa Senatorst erősíti, ő pedig a Toronto Maple Leafs elleni kanadai rangadó harmadik harmadában kotorta ki a korongot a botjával a gólvonal elől. A hazai környezetben játszó Sens háromszor is vezetett a mérkőzésen, mégis kikapott 5-3-ra. Ez egyébként egy pótolt összecsapás volt, melyet az október 22-én az ottawai Parlamentnél történt lövöldözés miatt halasztottak el korábban.

Videó – Már mindenki gólt kiáltott, de jött Lehner:

A Tampa Bay Lightning közben szép csendben átvette a vezetést a ligában, miután rávezetésekkel nyert Detroitban. Ez volt a floridaiak hatodik győzelme zsinórban.

A játéknap egyetlen hazai győzelmét a Chicago Blackhawks aratta, amely három vereségből álló sorozatát zárta le a San Jose Sharks elleni 5-2-es diadallal.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs 3-5
Detroit Red Wings-Tampa Bay Lightning 3-4, szétlövés után
New York Rangers-Edmonton Oilers 1-3
Chicago Blackhawks-San Jose Sharks 5-2
Anaheim Ducks-Vancouver Canucks 1-2, szétlövés után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik