Média
Figyelő

Távozik a Figyelő főszerkesztő-helyettese

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2018. 05. 15. 14:12

Korábban a témában:

A 24.hu értesülése szerint távozik Kamasz Melinda, a Figyelő című hetilap két jelenlegi főszerkesztő-helyettese közül az egyik. Kamasz Melinda közel hét éven át töltötte be a pozíciót, ma van az utolsó munkanapja a Schmidt Mária által megvásárolt médiacégnél.

Az ügyre közeli rálátással bíró egyes személyek véleménye szerint Kamasz Melinda távozásához köze lehet ahhoz, hogy a lapban a Fidesz újabb győzelmét hozó választás után megjelent egy lista, mely Soros György magyar származású, Amerikában élő 87 éves milliárdos állítólagos magyarországi „seregének zsoldosainak” nevét tartalmazta, a listán pedig több nemzetközileg is elismert egyetemi tanár, kutató, és más köztiszteletben álló személyek, köztük tényfeltáró újságírók is szerepeltek, de felkerült a listára egy hosszú ideje halott személy is. Többen úgy gondolják, Kamasz Melinda nem értett egyet a lista megjelentetésével, ezért mondhatott fel.

Kedden délután portálunk telefonon érte utol Kamasz Melindát, aki megerősítette, hogy ma tölti utolsó munkanapját a kiadónál, a távozása indokaként terjedő információt találgatásnak minősítette, és azt mondta, a magyarázat az, hogy mostanra érett meg benne az elhatározás, hogy a saját vállalkozása által működtett gazdasági tematikájú oldalt, a novekedes.hu-t megerősítse. A jövőben főszerkesztőként erre kíván fókuszálni főállásban.

Kamasz Melinda 2011 augusztusától volt a Figyelő főszerkesztő-helyettese, ide a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöki pozíciójából érkezett. Előtte a Világgazdaság című gazdasági napilap főszerkesztő-helyetteseként dolgozott, korábban pedig a Magyar Hírlap és Privát Profit üzleti magazinnál volt. Figyelős kinevezésekor Illisz L. László volt a lap főszerkesztője, az újságot pedig a Word Communications (a mai Mediacity Kft. elődje) adta ki, mely 2011 első felében vette át a Sanoma Media Budapesttől. Miután Illisz 2012 nyarán távozott a lap éléről, negyedéven át ideiglenesen Kamasz Melinda irányította a lapot megbízott főszerkesztőként, amíg a kiadó végül Lambert Gábort bízta meg a főszerkesztéssel, Kamasz pedig változatlanul főszerkesztő-helyettes maradt, de különböző időszaki kiadványokat, például a Figyelő Trendet főszerkesztőként jegyzett.

Lambert egyébként még 2017 elején (több figyelőssel együtt) távozott a kiadótól, pár héttel azután, hogy Schmidt Mária kormánybiztos, a Terror Háza főigazgatójának és Ungár Péter LMP-s politikusnak a közös érdekeltsége, a K4A Lapkiadó Kft.  megszerezte a lapot az akkoriban felszámolás alatt lévő Mediacity Kft. felszámolóbiztosától. Ezután Lambert utódja a kormányközeli Századvégtől érkező Lánczi Tamás került a lap élére. Lánczi egyúttal egy új, második főszerkesztő-helyettest is hozott, méghozzá Széles Gábor Magyar Hírlapjának volt főmunkatársát, Szajlai Csabát, aki a korábban szintén Széles-érdekeltségű Echo TV-nek is gazdasági műsorvezetője volt korábban.

Szalay Dániel korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Farkas Flórián tényleg „ment a lecsóba”

Kommentek

Velika Kladusa, 2018. november 19.
Migráns férfiak főtt ételt esznek a tűz körül egy sátortáborban, a horvát határ közelében levő északnyugat-boszniai Velika Kladusa településen 2018. november 18-án.
MTI/AP/Amel Emric
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.