Belföld
Budapest, 2016. július 19.
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum alapító fõigazgatója és Lánczi Tamás, az alapítvány vezetõ elemzõje a Századvég Alapítvány Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményei címû konferenciáján a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2016. július 19-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Lánczi Tamás a Figyelő új főszerkesztője

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2017. 02. 07. 17:05

A lap szerint „a javaslatok kidolgozásáért felelős szerkesztőbizottság ajánlásokat tett a szerkesztőségnek az újság vizuális és strukturális átalakítására, amelyet a lap munkatársai megvitattak és módosított formában elfogadtak. A megújulás mind az online, mind a print változatot érinti. A szerkesztőbizottság ezzel a feladatát elvégezte és megbízatása lejárt. A mai naptól a lap főszerkesztői feladatait Lánczi Tamás látja el.”

A közlemény aláírói Lánczi mellett Kamasz Melinda és Brückner Gergely, akitől megkérdeztük, távozása ellenére miért van ott a neve. Válaszáról itt írunk.

Korábban megírtuk, hogy új szerkesztőbizottság került a laphoz, akkor még Lánczi mellett a fideszes L. Simon László és a Terror Háza programigazgatója, Tallai Gábor érkezett.

Schmidt Mária újonnan létrehozott K4A Lapkiadó nevű cége decemberben vette meg az egyik legrégebbi és legnagyobb befolyású hetilapot.

L. Simon korábban azt mondta, ő nem akar független hetilapot csinálni és nem tartja összeférhetetlennek a politikusi mivoltával új szerkesztői szerepkörét.

A laptól távozott a korábbi főszerkesztő, Lambert Gábor, aki azért döntött így, mert nem értett egyet a lap jövőjével kapcsolatos elképzelésekkel és az újság jelenlegi piaci pozíciójával kapcsolatos nézetei is eltértek a Schmidt Mária érdekeltségei közé tartozó kiadó új vezetésétől.

Felmondott Brückner Gergely, a lap egyik legismertebb szerkesztője, mert nem értett egyet a céghez delegált fideszes kötődésű szerkesztőbizottsági tagok érkezésével. Szintén távozott Jandó Zoltán, energiapiaci újságíró is.

Úgy tudjuk, ezzel egy időben távozott a lap külső munkatársa, Baka F. Zoltán.

Megkérdeztük a Századvéget, Lánczi marad-e vezető elemző náluk, amint válaszolnak, frissítjük írásunkat.

A kiemelt képen Lánczi és Schmidt, MTI / Koszticsák Szilárd

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.