Média

Ma se azt adja a TV2, amit beharangozott

Dobó Kata a Korhatáros szerelemben
Dobó Kata a Korhatáros szerelemben

A szombat este egyszer már képernyőre tűzött Korhatáros szerelem című sorozat premierjét ismétli meg ma este a TV2 egy újabb rendkívüli műsorváltozás miatt az eredetileg meghirdetett Tök alsó 2. – Európai turné című film helyett – értesült a SorozatWiki. Ez azt jelenti, hogy hétfőn a Ninja Warrior után a TV2-féle új fikciós sorozat elvben az Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt ellen megy majd a nézők figyelméért folytatott versenyben. Feltéve persze, hogy nem jelent be megint műsorváltozást az RTL Klub is, ahogy az történt az elmúlt napokban, és ami miatt lassan teljesen követhetetlenné válik, melyik műsor mikor megy adásba a két legnagyobb kereskedelmi csatornán.

Az RTL és a TV2 között mostanra elég komoly médiaháború alakult ki, ami egyrészt komoly szócsatából, másrészt a műsorok folyamatos variálgatásából áll. Múlt héten péntek hajnalban jelentette be az RTL, hogy szombaton a Perzsia hercege című sorozat helyett 21:20-tól a Fal című vetélkedő második részét sugározza. Miközben 21:30-ra volt meghirdetve a TV2-n a Korhatáros szerelem premierje. A TV2, mivel úgy gondolta, hogy a műsorváltozással az RTL a Korhatáros szerelemnek szeretne keresztbe tenni, sőt az egész magyar sorozatgyártásnak, inkább áttette a Korhatáros szerelmet szombaton 20:10-re, és rögtön dupla részt adtak le. Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tévéje, annak ellenére, hogy elvben kereskedelmi reklámbevételekből tartja el magát, inkább reklámot se adott az Ázsia expressz után, csak hogy ők tudjanak előbb kezdeni.

RTL Magyarország
Reagált az RTL a TV2 vádjaira
Az RTL szerint alaptalan az a vád TV2 részéről, hogy az RTL megtámadta a magyar sorozatgyártást, amikor úgy döntött, a Fal című vetélkedőt sugározza a TV2 Korhatáros szerelmével szemben.

Mégis a Fallal kellett vetélkednie a Korhatáros szerelemnek

Szombaton este azonban jött az újabb fordulat: az RTL mégsem a pénteken beharangozott 21:20-kor, a Perzsia hercege helyén adta le a Falat, hanem már jóval korábban. A Perzsia pedig végül lement nagyjából az eredetileg meghirdetett időpontban. Egy afrikai, vörös riasztással is előrejelzett viharra hivatkozva – ennek érkezése az időjárási térképeken is látható volt – előrébb hozták a Celeb vagyok, ments ki innen című dzsungelrealityt 18:53-ra, a Fókusz Plusz elmaradt, a Fal pedig így pontban a vele párhuzamosan futó Korhatáros szerelem első részének kezdetére, 20:10-re került át. Emiatt tehát mégis a Fallal kellett megmérettetnie magát a Korhatáros szerelemnek, nem pedig a Celeb vagyokkal.

A Piramis műsor körüli botránnyal durvult el a két tévé háborúja

A TV2 és az RTL Klub között a háború egyébként valójában már akkor kezdett elfajulni, amikor az RTL Klub az eredetileg tervezettnél jóval hamarabb, november 19-én leadta a Fal című vetélkedőjét, mivel az RTL tudomására jutott, hogy a hosszas tárgyalások eredményeképpen megvásárolt formátumához állítólag túlzottan hasonló, Kolosi Péter RTL-es vezérigazgató-helyettes szerint etikátlan másolattal készül a TV2, Piramis címmel és Stohl András műsorvezetésével. Az RTL, hogy megmutassa, ki másol kit, inkább leforgatta előbb az első részt Olaszországban, és a tervezettnél előbb leadta a Falat.

A másik érdekesség, hogy a Korhatáros szerelemnek ugyanaz a ContentLab&Factory a gyártója, mely az RTL Klubon régóta látható A mi kis falunk című sorozatnak is. Ráadásul a Korhatáros szerelemben több színész, köztük a főszereplő, Dobó Kata, korábban A mi kis falunkban is szerepelt. Ezt azonban az RTL-nél nem tartották problémásnak. A Piramis miatt viszont eléggé ki lehetnek akadva, legalábbis Sebestyén Balázs elég kemény interjút adott a napokban, és enyhén szólva nem túl hízelgő szavakkal illette Stohl Andrást, akit börtönéveit követően az RTL rehabilitált, most mégis elvállalta a Piramis műsorvezetését a TV2-nél. Sebestyén azzal vádolta meg a színész-műsorvezetőt, hogy pénzért ezek szerint szinte bármire rávehető.

Munkatársaink egyébként írtak egy tévékritikát, milyennek találták a Korhatáros szerelem premierepizódját a TV2-n szombaton.

Frissítés: Kiderült, hogy az RTL Klubon a hamarabb képernyőre tűzött Fal nyerte a szombat estét, a Korhatáros szerelemmel szemben. A nézők azonban megbüntették az RTL Klubot és a TV2-t is.

Kiemelt kép: Dobó Kata a Korhatáros szerelem egyik jelenetében

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik