Média

A TV2 visszavág az RTL Klubnak

Korhatáros szerelem
Korhatáros szerelem
A TV2 rendkívüli műsorváltozással reagál az RTL Klub rendkívüli műsorváltozására, tovább fokozódik a két kereskedelmi csatorna között eldurvult médiaháború.

Mivel az RTL Klub ma hajnali bejelentése alapján a Korhatáros szerelem premierjével egyidejűleg adja le szombaton a Fal című műsor második részét, a TV2 péntek késő délután bejelentette, inkább két részt is lead szombaton az új sorozatából, mert méltó módon akarják az új telenovellájukat bemutatni.

Nem marad tehát válaszcsapás nélkül az RTL lépése, amire ma reggel derült fény.

A Fal
Tovább durvul az RTL Klub és a TV2 háborúja
Az RTL Klub újabb műsorváltozást jelentett be szombat estére, amikor a TV2-n debütál egy új saját gyártású sorozat. Az RTL a múltkor hatalmas sikerrel debütáló A Fal című vetélkedő következő epizódját adja le az eredetileg beharangozott film helyett.

TV2: Az RTL megtámadta a magyar sorozatgyártást

A TV2 most egy közleményben azt írja, hogy szerintük az RTL a magyar sorozatgyártást támadja hátba azzal, hogy leadja a vetélkedőjét, pont amikor a TV2-n debütál a Korhatáros szerelem. A TV2 azonban nem hátrál meg, és minden körülményt megteremt, hogy a Korhatáros szerelem méltó módon mutatkozhasson be a nézőknek.

Reagálva erre a méltatlan helyzetre a TV2 szombat este, rögtön az Ázsia Expressz után, reklámszünet nélkül mutatja be vadonatúj romantikus vígjátéksorozatának első két epizódját.

A TV2 állítása szerint az RTL hetek óta azon dolgozik, hogy elbagatellizálja a Korhatáros szerelem jelentőségét a magyar fikciós piacon, ezzel pedig azokat a népszerű színészeket és filmes szakembereket is támadja, akiknek profizmusa megkérdőjelezhetetlen és akik többek között nekik is dolgoznak. Egy-egy ilyen produkció több száz embernek biztosít munkát, és ha a termék sikeresnek bizonyul, az a teljes piac hasznára válik.

A TV2-nél úgy látják, a kiélezett versenyt bizonyítja, hogy az RTL Klub hétről-hétre, minden előzmény nélkül, a nézői szokásokat teljesen figyelmen kívül hagyva változtatgatja programját.

Kíváncsian várjuk, hogy hányszor lesz még premier előtti adása A Falnak. Ez az ismételt pánikszerű lépés annak a bizonyítéka, hogy az RTL tart tőlünk és a sorozatunktól, ezért azonnali változtatásokra kényszerül. Töretlenül hiszünk a Korhatáros szerelemben, és szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy ez a fantasztikus, új magyar sorozat a lehető legtöbb nézőhöz eljusson, ezért szombaton rögtön az Ázsia Expressz után, reklámszünet nélkül láthatják az első két részt a nézők

– idézik a közleményben Fischer Gábort, a TV2 Csoport programigazgatóját.

A TV2 december 2-i (szombati) műsorrendje a rendkívüli változások miatt az alábbiak szerint alakul:

18.50 Ázsia Expressz
20.10 Korhatáros szerelem 1 – 2. rész
22.05 Appra magyar! – A gondolatolvashow

A két kereskedelmi tévé közötti háború azután durvult el, hogy az RTL Klub hosszas tárgyalásokat követően megvásárolta a Fal című műsor jogait, az RTL pedig ezután megtudta, hogy egy ahhoz nagyon hasonló műsorral, a Piramissal készül keresztbe tenni neki, –az RTL szerint etikátlanul – a TV2. Az RTL ezután november 19-re előrehozta a Fal első részének sugárzását, majd ma váratlanul bejelentette, hogy a második részt is képernyőre tűzi szombaton.

További érdekesség, hogy a Korhatáros szerelem című sorozatot ugyanaz a ContentLab&Factory gyártja, mely az RTL Klubon hosszabb ideje látható A mi kis falunkat. Ráadásul a Korhatáros szerelemben több olyan színész is felbukkan, akik az RTL sorozatában is láthatók voltak, de ezt az RTL nem tartja problémásnak.

Reagált az RTL a TV2 állításaira 2017.12.01. 20:42

A TV2 közleménye után pénteken este a comment.com internetes blogon jelent meg az RTL Klub válaszreakciója. Ebben visszautasítják a TV2 közleményében megjelenteket, vagyis vitatják, hogy az RTL megtámadná a magyar sorozatgyártást akkor, amikor a Fal című vetélkedőt sugározza versenytársa Korhatáros szerelmével szemben. Azt írják, ők nagyon is elkötelezettek a minőségi sorozatok irányába, több példát is említenek ennek kapcsán. Az RTL Magyarországot a közlemény alapján már csak azért is meglepte versenytársa „alaptalan vádaskodása”, hiszen például a Válótársak vagy a Mi kis falunk premierje alatt a TV2 is olyan programot tűzött műsorára, amely nézőközönsége szórakoztatását szolgálta, a kereskedelmi televíziózás pedig erről szól. A részletes reakció itt olvasható.

Újabb változás volt a műsorrendben (2017. 12.02. 22:00)

Az RTL Klubon a Fal végül nem a rendkívüli műsorváltozáskor meghirdetett  21 óra 20 perces időpontban, hanem már a TV2-n látható Korhatáros szerelem premierje alatt került adásba.  Az RTL-en a Perzsia hercege az eredetileg beharangozott időpontban kezdődött. Az RTL estéje hivatalosan egy afrikai vihar miatt borult fel még jobban. A Fókusz Plusz adása elmaradt.

Sebestyén Balázs: Stohl Andrásnak csak a pénz számít
Sebestyén Balázs egy interjúban szúrt oda Andy Vajna Rádió 1-ének, a TV2-nek valamint Stohl Andrásnak és a Class FM-nek, de azért dicsérte is a Rádió 1-et.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik