Média

Tovább durvul az RTL Klub és a TV2 háborúja

A Fal
A Fal

A múltkor a Nielsen Közönségmérés adatai alapján hatalmas sikerrel debütáló A Fal című vetélkedő következő, második epizódját adja le az RTL Klub december 2-án, szombat este 21 óra 20 perckor a műsorújságban eredetileg szereplő, a Perzsia hercege: Az idő homokja című amerikai kalandfilm helyett.

A műsor következő epizódját azért hozhatta előbbre a tévétársaság, mert korábban kiderült, hogy miután az RTL Klub hosszas tárgyalásokat követően megvásárolta a Fal formátumának jogait, a TV2 Piramis címmel és a korábban még az RTL-nek dolgozó Stohl András műsorvezetésével egy nagyon hasonló produkciót visz képernyőre. Az RTL, hogy megmutassa, ki másol kit, a tervezettnél előbbre hozta a vetélkedőt. Az első epizódot november 19-én is egy hasonlóan utolsó pillanatban bejelentett műsorváltozással adták le, és hatalmas sikert hozott annak ellenére, hogy alig volt idejük kommunikálni a változást. A premier adás a teljes lakosságban 1.293.860 nézőt vonzott, és 27,6 százalékos közönségarányt (shr) ért el, ezzel az idei év egyik legnézettebb műsora lett.

Sebestyén Balázs: Stohl Andrásnak csak a pénz számít
Sebestyén Balázs egy interjúban szúrt oda Andy Vajna Rádió 1-ének, a TV2-nek valamint Stohl Andrásnak és a Class FM-nek, de azért dicsérte is a Rádió 1-et.

A Fal eltakarhatja a TV2 új sorozatának premierjét

A mostani műsorváltozást péntek hajnalban kezdték bejelenteni. Egyébként a kiszemelt időpontban és a műsorváltozásban talán annak is szerepe lehetett, hogy szombaton vele párhuzamosan a TV2-n a Korhatáros szerelem című új, saját gyártású vígjátéksorozat 1. része lesz képernyőn.

Az RTL-es hivatalos közleményben azonban csak annyit írnak, hogy a nagy sikerre való tekintettel érkezik a „a világ legizgalmasabb vetélkedőjének” a következő része, melyben ezúttal is monumentális díszletek között, egyedi látványvilágot és nem utolsó sorban az izgalmakban bővelkedő játékmenet mellett játszanak a játékosok.

A műsort Milánóban forgatták, ott állnak ugyanis rendelkezésre a szükséges technikai feltételek.

A két játékos ezúttal egy házaspár lesz: a 21 éves feleség és az 51 éves férj együtt száll versenybe az akár 100 millió forintos nyereményért. Azt ígérik, feszült pillanatokban most sem lesz hiány, hiszen nem kevés szerencse és jól működő stratégia is kell ahhoz, hogy a kétfős csapat megküzdjön a hatalmas fallal.

Az eredeti műsorformátum gyártója és producere többek között LeBron James, a legendás NBA kosárlabdázó. A közleményben emlékeztetnek rá, hogy RTL Magyarország hosszú versenytárgyalás után szerezte meg a kizárólagos jogot A Fal (The Wall) hazai gyártására.

A Fal műsorvezetője ezúttal is Sebestyén Balázs lesz. Ő épp tegnap adott egy Stohl Andrást keményen bíráló interjút.

Frissítés: A TV2 visszavág az RTL Klubnak

A TV2 pénteken késődélután bejelentette, az RTL Klub rendkívüli műsorváltozására a TV2 is rendkívüli műsorváltozással reagál, sőt két részt is leadnak a Korhatáros szerelemből az Ázsia Expressz után. Valószínűleg a TV2 így akarja kihúzni az RTL lépésének méregfogát.

Frissítés II. Az RTL Klub válaszolt a TV2 szavaira

A TV2 közleménye után pénteken este a comment.com internetes blogon jelent meg az RTL Klub válaszreakciója. Ebben visszautasítják a TV2 közleményében megjelenteket, vagyis vitatják, hogy az RTL megtámadná a magyar sorozatgyártást akkor, amikor a Fal című vetélkedőt sugározza versenytársa Korhatáros szerelmével szemben. Azt írják, ők nagyon is elkötelezettek a minőségi sorozatok irányába, több példát is említenek ennek kapcsán. Az RTL Magyarországot a közlemény alapján már csak azért is meglepte versenytársa „alaptalan vádaskodása”, hiszen például a Válótársak, vagy a Mi kis falunk premierje alatt a TV2 is olyan programot tűzött műsorára, amely nézőközönsége szórakoztatását szolgálta, a kereskedelmi televíziózás pedig erről szól. A részletes reakcióról itt írtunk bővebben.

Frissítés III. Újabb változás volt a műsorrendben (2017. 12.02. 22:00)

Az RTL Klubon a Fal végül nem a rendkívüli műsorváltozáskor meghirdetett  21 óra 20 perces időpontban, hanem már a TV2-n látható Korhatáros szerelem premierje alatt került adásba.  Az RTL-en a Perzsia hercege az eredetileg beharangozott időpontban kezdődött. Az RTL estéje hivatalosan egy afrikai vihar miatt borult fel még jobban. A Fókusz Plusz adása elmaradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik