Média

Reagált az RTL a TV2 vádjaira

RTL Magyarország
RTL Magyarország

Ahogy arról beszámoltunk, ma hajnalban az RTL Klub bejelentette, szombaton este nem sokkal 21 óra után leadja a Fal című vetélkedőjének második részét, vagyis nem a műsorújságban eredetileg feltüntetett a Perzsia hercege: Az idő homokja című amerikai kalandfilmet tűzi műsorra. Szombaton a kérdéses időpontban a TV2-n az induló Korhatáros szerelem című sorozat premierje lesz, egyes feltételezések szerint  a műsorváltozás oka az lehet, hogy az RTL így szeretne visszavágni a TV2-nek, amiért a TV2-n a Piramis című műsor az RTL által megvásárolt a Fal formátumához lenne hasonló, ami az RTL szerint minimum etikátlan.

A következő fejlemény az volt, hogy Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tévétársasága péntek késő délután azt közölte, hogy akkor ők inkább már a meghirdetettnél előbb elkezdik szombaton sugározni a Korhatáros szerelem című sorozatot, és még reklámot sem fognak adni, csak hogy az Ázsia Expressz nevű műsoruk után egyből indulhasson a sorozat, amiből rögtön kettőt is leadnak egymás után. Azt is írta a TV2, hogy szerintük az RTL megtámadta a magyar sorozatgyártást, amikor a Korhatáros szerelemmel szemben a Fal képernyőre tűzéséről döntött.

Erre reagált nemrég az RTL Magyarország. A comment.com blogon jelent meg az ezzel kapcsolatos nyilatkozatuk. Ezt írták a blognak:

Az RTL Magyarország a nézők igényeit szolgálja ki

Az RTL Magyarország elkötelezett támogatója a hazai sorozatgyártásnak és élen jár ezek folyamatos sugárzásában is. Az elmúlt 20 évben számos kiváló filmes szakember és színművész kapott lehetőséget csatornáinkon tehetsége bemutatására változatos műfajokban. A maximális profizmussal és odaadással elkészített, sokszínű alkotások olyan, a közönség által is kedvelt címekkel gazdagították a hazai sorozatkínálatot mint a Válótársak, az Oltári csajok, vagy éppen A mi kis falunk.

Az RTL Magyarország nem versenytársa aktuális programstruktúrája, hanem a nézői igények alapján alakítja saját műsorkínálatát. A Fal premier előtti adásának elsöprő sikere is alátámasztja, hogy jó döntés volt az RTL Magyarország részéről a formátum kizárólagos gyártási jogainak megvásárlása. Így Magyarországon csak az RTL Klub képernyőin találkozhatnak a nézők a Fal eredeti és világszerte ismert formátumával, míg a TV2 nem tett le arról, hogy megkísérli lemásolni ezt a műsort. Az első adás közel 1,3 millió nézője és a 27,6%-os közönségarány (SHR) egyértelműen azt mutatja: a közönség igényli és várja A Fal folytatását. Ennek tesz szombat este eleget az RTL Klub 21 óra 20 perctől.

Mindazonáltal az RTL Magyarországot meglepte versenytársa alaptalan vádaskodása, hiszen például a Válótársak, vagy a Mi kis falunk premierje alatt a TV2 is olyan programot tűzött műsorára, amely nézőközönsége szórakoztatását szolgálta. A kereskedelmi televíziózás ugyanis erről szól.

Az RTL és a TV2 közötti egyre durvább médiaháborúvá fajuló ügy előzményeiről itt, valamint itt írtunk bővebben korábban.

A Korhatáros szerelem című sorozatot egyébként ugyanaz a Content&Lab műsorgyártó készíti, mely az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatát. További érdekesség, hogy egyes színészek A mi kis falunkban is láthatók voltak. Ez szóba került egy idén nyáron Vidus Gabriellával, az RTL Magyarország vezérigazgatójával készült interjúban is, de a vezérigazgató nem tartotta problémásnak, hogy a TV2 későbbiekben induló sorozatában is fel fognak bukkanni az érintettek.

Frissítés: Még jobban felborult a szombat esti műsorrend (2017.12.02. 22:00)

Az RTL Klubon a Fal végül nem a rendkívüli műsorváltozáskor meghirdetett  21 óra 20 perces időpontban, hanem már a TV2-n látható Korhatáros szerelem premierje alatt került adásba.  Az RTL-en a Perzsia hercege az eredetileg beharangozott időpont után nem sokkal mégis elkezdődött. Az RTL estéje hivatalosan egy afrikai vihar miatt borult fel még jobban. A Fókusz Plusz adása elmaradt, a Celeb vagyok ments ki innen pedig már hamarabb adásban volt a tervezettnél.

Frissítés II.: Felemásak lettek a szombati nézettségi adatok (2017.12.04. 14:50)

A nézők a Nielsen Közönségmérés adatai alapján nem díjazták a műsorok kezdési időpontjának variálgatását, mindkét csatorna átlag alatti eredményt produkált. Az RTL azonban még így is megnyerte az estét, míg a TV2-n a Korhatáros szerelem premierje kevesebbeket érdekelt.

Korhatáros szerelem
A TV2 visszavág az RTL Klubnak
A TV2 rendkívüli műsorváltozással reagál az RTL Klub rendkívüli műsorváltozására, tovább fokozódik a két kereskedelmi csatorna között eldurvult médiaháború.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik