Kultúra

A TV2 egy véget nem érő 9 és 1/2 randit rakott össze

Őszintén szólva a Korhatáros szerelem első két része nem tudom, megért-e egy RTL Klub-os, TV2-s háborút a szombat estéért, de majd hétfőn kiderül, hogy a nézők még Sebestyén Balázst is lecserélik-e a magyar romantikáért.

Csak szex és más semmi, és a hasonló szerelmes vígjátékok sikereiből kiindulva el tudom képzelni, hogy a TV2 új sorozata berobban. Egy kis – vagy nem is olyan kicsi – Sas Tamás beütés, egy kis Fenyő Iván, Kovács Patrícia, Dobó Kata, pár közhely, közepes poén, és már kész is egy közönségfilm a 2000-es évekből. A különbség annyi, hogy a mozit sorozatra cserélték, a TV2 felvette a versenyt a konkurens Válótársakkal, és megugrották az első akadályt, a Korhatáros szerelem hozza az elvárásokat: kiszámítható, kicsit bénácska, de szerethető.

RTL Magyarország
Reagált az RTL a TV2 vádjaira
Az RTL szerint alaptalan az a vád TV2 részéről, hogy az RTL megtámadta a magyar sorozatgyártást, amikor úgy döntött, a Fal című vetélkedőt sugározza a TV2 Korhatáros szerelmével szemben.

Az alapsztori szerint Eszter (Kovács Patrícia), a 39 éves, elvált, háromgyerekes fodrász megelégeli a szerencsétlen és meggyötört palikat a korosztályából, és egy ősi, ablakon kimászós trükknek köszönhetően megismerkedik a 24 éves pultossal, Dáviddal (Kovács Tamás). A kaland csak szexnek indul, de egy éjszakáért tuti nem ülne senki a tévé elé, szóval a dologból szerelem lesz, egy bonyolult, elsőre halálra ítélt szerelem. A felállás pofonegyszerű, egy háromgyerekes, 39 éves nőt szinte biztos, hogy más problémák és témák izgatják, mint a 24 éves pultos srácot, aki az első 10 perc alapján egész Budapesttel lefeküdt, köztük egy félőrült Lili (Cserpes Laura) nevű lánnyal is. De a szerelemnek nem lehet parancsolni, és Eszter és Dávid nem hagyják, hogy a nő már-már nevetségesen rideg testvére, Júlia (Dobó Kata) mindent megtegyen, hogy ellehetetlenítse a kapcsolatot. Azt hiszem, ezt a típust hívják úgy, hogy fapicsa, már elnézést, vagy Júlia inkább egy fapicsa karikatúrája.

Fotó: TV2

Tényleg minden stimmel, egy közepes vígjátékalap az egész, amikor már összejöhetne a boldogság, borul a szerelem. Ettől működik egy valamirevaló romantikus sorozat, csak a sok klisé az, ami tönkrevágja a Korhatáros szerelmet. Kezdjük ott, hogy a készítők túltolják az alterezést: nem elég, hogy a főcímzenének Kispált választottak, de az első két részben Lovasi és a 30Y váltogatják egymást, a korkülönbséget az jelzi, hogy a 24 éves srácnak ez már retró, de Eszter bezzeg ősi rajongó.

Figyelj, én olyan alteros, kispálos csaj voltam.

Azt leszámítva, hogy abszolút kiszámítható a legtöbb mozzanat, akaratlanul drukkolni kezd az ember a párnak. Pedig elsőre röhejes a felállás, több mint ritka, hogy egy fiatal, szálkásra gyúrt nőcsábász annyira belezúgjon egy majdnem 40 éves nőbe, hogy még a bébiszitterkedést is bevállalja. Fordítva gyakoribb, de Hollywoodban már szinte lerágott csont az idősebb nő-fiatalabb férfi felállás, sőt, Kate Winslet is 15 év korkülönbségért kapott Oscar-díjat A felolvasóért 2008-ban. Persze a Korhatáros szerelemben nincs világháború, se akkora dráma, de azért küzdenek Eszterék egymásért rendesen.

Fotó: TV2

A TV2 sorozatát az a Rohonyi Gábor rendezte, aki a Brazilokat is jegyzi (M. Kiss Csaba mellett), és bár nem tudom mennyire venné rossz néven, hogy Sas Tamás ugrott be először a koncepcióról, nem kell rögtön megijedni. A 9 és 1/2 randi, S.O.S szerelem típusú filmeken lehet röhögni, tényleg nem a filmművészet csúcsairól van szó az agyonreklámozott jelenetekkel együtt, de a szándék nem volt rossz. Egy egyszerű ötlet, happy end, ismert színészek, és bumm: siker, itt sincs ez másképp, maximum a karakterek eggyel bonyolultabbra sikerültek az előbb említett vígjátékok szereplőinél. Persze a Korhatáros szerelemben sem kell óriási mélységekre számítani,

de egy kedves, elnyújtott romantikus vígjátéktól nem is lehet többet várni, ha már drukkolunk a kapcsolatnak, félsiker, a cikibb, velejéig közhelyes részeknél meg el lehet fordítani a fejünket. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik