Kultúra

Kiszáll a VOLT és a Balaton Sound szervezéséből a két fesztiválalapító

MTI/Bodnár Boglárka
MTI/Bodnár Boglárka

Harminc év után hátrébb lép és átadja a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, valamint a Sziget Fesztivál szervezését és irányítását az amerikaiaknak Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a két fesztiválalapító.

Az Index Kibeszélő műsorában azt mondták, fontosnak érzik, hogy ott legyenek a fesztiválok életében, de a döntésük pont arról szól, hogy ebben az új rendszerben, ahol a tulajdonosi szerepet már nem ők töltik be, azt érezték, hogy bölcsebb döntés, ha hátrébb lépnek, és átadják annak a profi csapatnak azt a fajta irányítást, amely a Sziget Fesztivál mellett a Voltot és a Balaton Soundot érinti.

A cikkben emlékeztetnek, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert tizenkilenc éves korában úgy döntött, hogy megrendezik életük első komoly fesztiválját. Kinézték maguknak a városi Sportcsarnok kistermét, és öt zenekarral, valamint vendéggel útjára indították a VOLT Fesztivált.

A fesztivál hamar kinőtte magát, 2001-ben már a Lővér kempingben tartották, értékét pedig az mutatja, hogy a Sziget Kft. tulajdonosai 50 százalékban be is szálltak a VOLT-ba. Amikor pedig 2007-ben útjára indult a másik projektjük, a Balaton Sound, a Sziget ott már eleve feles tulajdonosként volt jelent.

Fülöp a búcsúval kapcsolatban azt mondta,

részünkről ez teljesen tudatos döntés volt. A viszonyunk harmonikus és jó az új tulajdonostársainkkal is. Az itthon dolgozó stábtagokhoz is barátság fűz minket, vagyis úgy búcsúzunk el, hogy valójában nem csukjuk be az ajtót.

Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert felajánlotta segítségét a stábnak, vagyis ha szükség lesz rájuk, a jövőben is számíthatnak tanácsaikra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik