Kultúra

Tudod, mi a különbség a ragadozó és a zsákmány között?

Sorozat készült Az ember, akit Ovénak hívnak című regény szerzője, Fredrik Backman bestselleréből, a Mi vagyunk a medvék (Björnstad) című regényből (a könyv magyarul is megjelent, matinéztunk is belőle). A svéd sorozat az HBO Europe gyártásában készült, ezért ősszel az HBO-GO is műsorára tűzi majd, most pedig már látható is hozzá az első előzetes.

A sorozata története egy kisvárosban játszódik, amely folyamatosan zsugorodik a területét egyre szorosabban körülölelő fák miatt, de most, hogy az ifjúsági hokicsapat esélyes az országos elődöntő megnyerésére, a település összes reményének megvalósulása egy maréknyi tizenéves fiún múlik. Ez a nagy teher egy erőszakos cselekményhez vezet, ami traumatizál egy fiatal lányt, és fenekestül felforgatja a város életét. A gyanúsítgatások úgy terjednek el a városban, mint hullámok a tóban, és végül minden helyi lakosra kihatnak.

Az ember, akit Ovénak hívnak írója akkor is írna, ha egy fillért sem keresne vele
Hiszen akkor is folyamatosan írt, amikor még nem fizetett érte senki. Fredrik Backman először adott interjút magyar médiumnak.

A Mi vagyunk a medvék rendezője Peter Grönlund, a főszerepekben a legutóbb A Kalifátus c. Netflix-sorozatban is látott Aliette Opheim, továbbá Ulf Stenberg, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe és Oliver Dufaker látható. Fredrik Backmannal tavaly interjút is készítettünk, ami itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik