Kultúra

Star Wars: cáfolja a Disney, hogy leálltak a szólófilmekkel

A stúdió szerint valótlanul terjedt a sajtóban, hogy nem lesz több spinoff.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, a Collider exkluzív értesülései nyomán terjedt el a világhálón, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet anyagi bukása miatt Lucasfilm és az azt futtató Walt Disney úgy döntöttek, határozatlan időre felfüggesztik az Egy Star Wars-történet alcímű spinoffok gyártását.

Rondán megbukott a Solo a jegypénztáraknál
Egy Star Wars-Történet, Ami Nem Robbantott Bankot - esélyesen így vonul majd be a történelembe a Han Solo-film.

Utóbb viszont úgy fest, kacsa volt az egyébként megbízható Collider értesülése és beszámolója, ugyanis arra reagálva a Lucasfilm hivatalosan is cáfolta, hogy leálltak volna a szólófilmekkel – írja az ABC News.

A Walt Disney által 2012-ben felvásárolt stúdió illetékesei egyenesen az ABC-nek jelezték, hogy

egyáltalán nem igaz a hír és továbbra is előkészítés alatt állnak a szólófilmes projektek.Ugyanakkor azt nem konkretizálták, hogy jelen állás szerint milyen Star Wars-spinoffok készülnek.

Az elmúlt hónapok beharangozásai és rendezőigazolásai alapján az Obi-Wan Kenobi-film és a Boba Fett-mozi lehet még mindig alakulóban Miki egéréknél. Ezekhez hasonlóan többször elhintették már, hogy saját filmet kaphat Yoda is, jóllehet azzal a projekttel kapcsolatban máig nem érkezett érdemi információ.

Hogy most pontosan mi is a helyzet és szám szerint hány Star Wars-filmet tervez a Disney és Lucasfilm páros, azt csak ők tudják biztosan. Hivatalosan mostanáig a rövidesen forgó Star Wars IX mellett azt a két új trilógiát jelentették be, amelyek közül az egyiket Az utolsó Jediket író-rendező Rian Johnson, a másikat pedig a Trónok harca kreátoraiként ismertté vált David BenioffD.B. Weiss duó készíti.

A Star Wars megrágja és kiköpi a fiatalokat
A Lucasfilmnek nem látnokokra, hanem biztos kezű végrehajtókra van szüksége. De vajon visszatérhet-e George Lucas a kilencedik epizódra, és ha igen, miért nem?
Kiemelt kép: Lucasfilm/20th Century Fox

Ajánlott videó

Olvasói sztorik