Kultúra

Jön az Obi-Wan Kenobi-film, már a rendezője is megvan

Zöld utat kapott a következő Star Wars-spinoff, melyet egy több Oscarra jelölt filmes fog levezényelni.

A The Hollywood Reporter értesülési szerint eldőlt, hogy a nagy sikerű  Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet és a hivatalosan még mindig cím nélküli Han Solo-mozi után az Obi-Wan Kenobiról szóló produkció lesz a Walt Disney jóvoltából 2015 óta reneszánszát élő Star Wars következő spinoffja.

A projekt még gyerekcipőben jár, így egyelőre nemhogy főszereplője, de még forgatókönyve sincs, mindazonáltal az már eldőlt, hogy ki fogja dirigálni:

a munkát a Billy Elliot (2000), Az órák (2002) és A felolvasó (2008) rendezéséért is Oscar-díjra jelölt Stephen Daldry kapta.

Stephen Daldry hozhatja össze az Obi-Wan Kenobi-filmet. Fotó: Greg Allen/Invision/AP

Itt érdemes megjegyezni, hogy Daldry-val a Disney látszólag szakít azzal a szokásával, hogy a csillagok háborújás projektjeit olyan fiatal, ám tehetséges filmesekre bízza, mint Gareth Edwards (Zsivány Egyes), Rian Johnson (Star Wars: Az utolsó Jedik) és a Christopher MillerPhil Lord duó (Han Solo-mozi), akiket speciel utóbb kirúgtak. Mint ismert, a helyüket a kétszeres Oscar-díjas Ron Howard vette át.

Új képek és egy videó is kiszivárgott a Han Solo-mozi forgatásáról
A fotókon a főhős mellett a mentorát játszó Woody Harrelson és a fiatal Chewbacca is felbukkan.

Igazából az Obi-Wan-film beindítása nem túl nagy meglepetés, hiszen Han Solo mellett évek óta Anakin és Luke Skywalker mesterét, illetve Boba Fettet emlegették még olyan karakterekként, akik önálló filmet kaphat a jövőben. Mellettük még a közelmúltban Yoda neve merült fel egy lehetséges spinoff főhőseként.

Kiemelt kép: Lucasfilm/20th Century Fox

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik