Kultúra

A tévében: vízilabda, Tóásó és Wikileaks

Ma megtudhatjuk, hogy egy fogsor és egy gázálarc is lehet egy épület ihletője, és, milyen, ha Moldova György és Lázár Ervin együtt dolgoznak.

Nézzünk egy kis vízilabdát! Az anyagi gondokkal megvert Honvéd a Eurokupa nyolcaddöntőjének visszavágóját játssza az olasz Savona ellen. Az első meccsen kikaptunk négy góllal egy gólgazdag meccsen (10-14), most ezt kéne ledolgozni, ami nem lesz egyszerű, de Szívósék az idén eddig ezen az egy meccsen kaptak ki. Izgulás és ökölrázás 18:15-től a Sport1-en.

7 millió dollárt szavaztak meg neki és 9 év alatt kellett volna felépüljön, 100 millióba került, és egy évtizednél is több időt vett igénybe az építése. Nem a négyes metróról van szó, az nem válik majd Budapest jelképévé úgy, mint ez az épület, melyet egy gázálarc, egy vitorla, egy műfogsor és egy fáraó mellkasa ihletett. A Mérnöki találékonyság II. epizódjában a Sydneyi Operaház történetét, építésének viszontagságait és érdekességeit tanulmányozhatjuk 19:00-tól a National Geographicon. 

Nemrég jött a hír, hogy Tóásó Elődnek, a Rózsa-Flores-féle csapdába esett csapat túlélő tagjának a pere tovább húzódik. Az immár második éve börtönben sínylődő magyar, és az egész ügy furcsaságai miatt Bolívia nem várja tárt karokkal a magyar újságírókat. Ezért is érdekes, hogy S. Takács András és Cseke Eszter elkészített az On the Spot Bolívia-epizódját, és még az elnökkel is tudtak találkozni. Részletek 21:05, m1.

A fantasy keveredik a sci-fivel és az akciófilmmel a Riddick – A sötétség krónikája esetében, és ha mindehhez hozzáteszem, hogy Vin Diesel játssza a cím- és főszerepet, akkor tényleg valamiféle James Bondba öltött Conan, a barbár kerül a szemünk elé 21:15-től a Viasat3-on. És tényleg, Thandie Newton mellett itt van Judi Dench is, akinek szintén olyan kitekert mítoszi neve van, mintha Moldova György és Lázár Ervin  fogott volna össze a forgatókönyv írásakor. 

Orbán Viktor szerint nem kell az általa a kampányban mondottakra figyelni, Kóka János arra panaszkodik, hogy a szocialisták puhítanák a közbeszerzések átláthatósági szabályait – ezeket nem tudnánk, ha egy pár elhivatott fiatal, élükön – bár ez mások szerint önkinevezés – Julien Assange-dzsal nem hozta volna nyilvánosságra a Wikileaksen többek közt a magyar amerikai követségről származó információkat. A Wikileaks-botrány című ismeretterjesztő filmben nemcsak erről, hanem ez egész Wikileaks-filozófiáról hallhatunk épp Assange-tól, de másoktól, hackerektől, újságíróktól és az átláthatóság, transzparencia elszánt híveitól. Kár, hogy ezt a fontos filmet 23:05-től lehet csak látni az m1-en.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik