Élet-Stílus

Molnár Piroska Vidnyánszky RTL-es riportjáról: Ilyen nincs, hogy valakinek nincs joga kérdezni

rtl
rtl
Az igazgató helyett ő hívta fel például Kulka Jánost, mikor azt a Nemzet Színészének választották.

„Maguknak arra sem válaszolnék, hogy nappal van vagy este” – ezt válaszolta az RTL kérdésére Vidnyánszky Attila, amikor a csatorna riportere arról akarta kérdezni, miért nem hívta fel Kulka Jánost. Az RTL Híradó információja szerint ugyanis a színházigazgató nem telefonált a színésznek, mikor azt a Nemzet Színészének választották.

Molnár Piroska Vidnyánszky RTL-es riportjáról: Ilyen nincs, hogy valakinek nincs joga kérdezni

Értette, amit mondok? Maguknak, ennek a csatornának joga nincsen kérdezni

– felelte ingerülten Vidnyánszky.

Az eset után Molnár Piroska, a Nemzet Színésze a Fókusznak nyilatkozott az incidensről, s arról, miért ő hívta fel Kulka Jánost, hogy értesítse a cím megkapásáról.

Az igazgató úrnak családi elfoglaltsága volt. Nem emlékszem, hogy lett volna olyan, hogy nem az igazgató hívja föl (az új Nemzet Színészét – a szerk.), de még Vidnyánszky esetében sem volt ilyen.

Molnár Piroska arról is szót ejtett, hogy Vidnyánszky miként reagált az RTL kérdéseire:

Láttam a riportot, ilyen nincs, hogy valakinek nincs joga kérdezni. Mindenkinek joga van.

Szóba került Udvaros Dorottya, aki a Nemzetiből való távozása után azt mondta, az elküldését anyagi nehézségekre hivatkozva tették, Vidnyánszky pedig felrótta neki, hogy „nem teljesítette a kötelező előadásszámot”.

Molnár Piroska elmondása alapján egy színész nem tehet arról, hogy nem teljesített kvótát.

Ha feladatokkal bízták volna meg, teljesíti. Egy ilyen kaliberű színésznő, mint a Dorottya, szóba nem jöhet, hogy teljesítette a kötelezőt. Micsoda dolog ez! Egy színház primadonnája! Nevetséges, hogy ő valami kötelező előadásszámot teljesítsen… Örüljön egy színház, hogy Udvaros Dorottyát magáénak mondhatja! (…) Tavasszal akármilyen szerződése van egy színésznek, föl kell ajánlani neki a következő évi szerződés. A színész gondolkodási időt kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik