A következő élő közvetítés része Nagy-Britannia újabb cégeket és személyeket szankcionál, a külügyminiszter mérföldkőről beszél

Nagy-Britannia újabb 25 személyt és vállalkozást vett fel a szankciós listára

Artur Widak / NurPhoto / Getty Images
Artur Widak / NurPhoto / Getty Images

A brit külügy-minisztérium kedden délelőtt bejelentette, hogy újabb 25 személyt, illetve vállalatot szankcionáltak az ukrajnai háborúval kapcsolatosan. A tárca szerint olyan cégekről van szó, amelyek Oroszország hadiiparát látták el a közelmúltban. Van köztük olyan vállalat is, amelynek bár nem Oroszországban van a székhelye, de drónokkal és mikroelektronikai felszerelésekkel látták el az orosz hadsereget. A tárca közölte azt is, hogy három, az elektronikai szektorban működő orosz céget is szankciókkal sújtottak.

A brit külügyminiszter, James Cleverly a döntésről azt mondta, mérföldkőnek számító szankciókat hoztak meg, amelyek segítségével tovább csökkentik Oroszország haderejét, egyúttal elvágják az ellátási láncokat, amelyeken keresztül Putyin a hadiiparát táplálta.

Minderre nem sokkal azután került sor, hogy Olena Zelenszka az Independentnek adott interjújában fájlalta, hogy sokan még mindig a szankciókat megkerülve üzletelnek Oroszországgal. Cleverly az interjú után nem sokkal azt mondta, a brit kormány mérlegeli a lehetőségeit és hamarosan döntést hoz.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik