Belföld

Lendvai Ildikó szerint Gyurcsánynak drámai döntést kellene hoznia

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az MSZP egykori elnökét és frakcióvezetőjét, Lendvai Ildikót kérdezte a Népszava pártja és a baloldal jövőjéről, aki szerint a jelenlegi baloldali pártokra már nincs szükség.

„Az eddigi brand elvesztette vonzerejét, morális és politikai hitele megkopott. Az MSZP és a többi párt erejében sem hisznek a szavazók, ezért kell a baloldali emberek számára – akik vannak – új kereteket, új szervezetet, új vezetőket kínálni” – fejtette ki Lendvai Ildikó, aki először mozgalmi keretekben gondolkodna pártszerű működés helyett. „Ha több beteget közös kórterembe fektetnek, attól még nem gyógyulnak meg” – jegyezte meg.

Az MSZP-s társelnökök távoztak a csúfos választási eredmény után, a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc azonban nem. „Gyurcsány Ferenc tehetségét továbbra sem vitatom, és nem szólnék bele más pártok belügyeibe, mégis elvárhatónak tartanám, hogy Gyurcsány Ferenc vezetőként levonja a többi pártéhoz hasonló tanulságokat. Nála ez a döntés még drámaibb és bonyolultabb, mint a többieknél. Mérlegelnie kell, hogy ha távozik, hogyan tud az általa kiépített közösség – életműve egy darabja – megmaradni. Nem irigylem a dilemmáért” – mondta Lendvai Ildikó, aki Gyurcsány miniszterelnöksége idején frakcióvezetőként fogta össze az akkori legnagyobb kormánypárti frakciót, az MSZP-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik