Kultúra

Megszűnik Kadarkai Endre két műsora, a Szavakon túl és a Lélekben

Fotó: Mohos Márton
Fotó: Mohos Márton

Jövő héttől megszűnik Kadarkai Endre két műsora, a Szavakon túl című portréműsor és a Lélekben című pszichológiai műsor. A Klubrádió Facebookon arról posztolt, hogy a vasárnapi, Novák Péterrel készült epizód az utolsó előtti volt a Szavakon túl című interjúsorozatban.

A Média1 megkereste Hardy Mihályt, a Klubrádió főszerkesztőjét, aki elmondta, hogy Kadarkai ősztől új műsort indít, addig is szokásos módon ismétlések lesznek hallhatóak a nyár folyamán.

A lap később Kadarkai Endrét is elérte, aki bővebben is beszélt a változásokról:

A Szavakon túl három és fél éven át jelentkezett a Klubrádióban, 120 rész volt belőle hallható. Úgy éreztem, elérkezett oda a formátum, hogy valami újra van szükség, elérkezett a megújulás ideje. A Szavakon túl utolsó adása következik, ami rendhagyó lesz, ugyanis ezúttal nem én kérdezek, hanem engem kérdeznek majd: az a Máté Gábor lesz a kérdezőm, aki a műsorsorozat első részének vendége volt, így egyfajta keretes szerkezetben zárul a portrésorozat. A követőim gyakran szerettek volna velem is egy beszélgetést, de én csak nagyon ritkán adok interjút – most viszont válaszolni fogok ennek a nagy formátumú színésznek a kérdéseire, így az ő szemüvegén keresztül ismerhetnek meg jobban a hallgatók. A nyáron ismétlések lesznek a Szavakon túl adásaiból, ahogy ez a korábbi években is volt, ősztől pedig az eddigi műsorral azonos napon egy új formátummal jelentkezem majd, ennek előkészítése a nyáron zajlik majd.

Kadarkai az új műsorról annyit árulhatott el, hogy ebben is lesznek majd ismert, népszerű emberek, de teljesen más lesz, mint az eddigi formátum, a portrézástól most eltávolodik, és inkább a „népszerű ismeretterjesztés” felé veszi az irányt. Két hónap múlva, szeptemberben lesz hallható az újdonság.

A műsorvezető elmondta, hogy Lélekben című műsora is megszűnik a Klubrádióban, ennek oka szintén a megújulás igénye: „Eredetileg is negyven részt terveztünk belőle. Nagyon szerettem készíteni, hiszen nagyon sok ember lelki problémájára adtak válaszokat a pszichológusok és pszichiáterek, de a műsorból is megtanulhatták a hallgatók, hogy mennyire fontos, hogy az ember időnként megújuljon. Most e megújulás jegyében a pszichológiát kicsit zárójelbe teszem és jön a Lélekben helyett is valami más – hogy pontosan mi, azt szintén majd az ősszel fogom elárulni, megmutatni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik