A következő élő közvetítés része Nagy-Britannia újabb cégeket és személyeket szankcionál, a külügyminiszter mérföldkőről beszél

Olena Zelenszka: a háborúnak addig nem lesz vége, ami Oroszország harcképes

Artur Widak / NurPhoto / Getty Images
Artur Widak / NurPhoto / Getty Images

Az Independentnek adott exkluzív interjút Olena Zelenszka, Volodomir Zelenszkij felesége. Az ukrán first lady hosszan beszélt arról, hogy az egész háború egy ördögi kör, mert miközben a nyugati szövetségesek különböző eszközökkel és fegyverekkel támogatják Ukrajna harcát, sokan közülük Moszkvával is üzletelnek, ami nem segíti elő azt az elképzelést, hogy szankciók segítségével kényszerítsék térdre Oroszországot.

„Néhány ország továbbra is kereskedik Oroszországgal harmadik országokon keresztül, és úgy gondolják, hogy ez elfogadható, mert üzletileg fontos. Úgy gondolom, hogy ez egyszerűen helytelen” – mondta Zelenszka, hozzátéve, hogy a háború során rengeteg erőforrást áldoznak fel a nyugatiak is, de amíg Oroszország harcképes, ezeket az erőforrásokat vég nélkül fogják költeni.

A Putyin-rezsim elleni küzdelemhez a világnak súlyos szankciókat kell bevezetnie, és meg kell szüntetnie e szankciók megkerülésének lehetőségét

– szögezte le.

Zelenszka szerint még mindig vannak olyan országok, amelyek alábecsülik az Oroszország jelentette veszélyt, mert messze vannak tőle, nem érzik fenyegetőnek magukra vonatkozóan, pedig „amikor egy ilyen erős terrorista van a világon, senki sem érezheti magát teljesen biztonságban”.

Az interjú egy pontján Zelenszka arra kérte a nyugati szövetségeseket, hogy a háborús fáradtság ne akadályozza őket abban, hogy támogassák az országát.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik