Nagyvilág

Elkábította, megerőszakolta és lefilmezte betegeit egy New York-i orvos – a felvételeket barátnője találta meg

A vádlott több nagyvárosban követte el a bűncselekményeket, ötven pontban emeltek ellene vádat.

Egy New York-i orvost azzal vádolnak, hogy a világ több pontján elkábította és megerőszakolta betegeit, illetve olyan nőket, akikkel randevúzott, miközben ezt kamerával rögzítette.

A 33 éves Zhi Alan Chenget 2022 decemberében jelentette fel akkori barátnője, miután megtalálta a férfi telefonján a gyomorforgató felvételeket – beleértve a saját megerőszakolásáról készültet is, mikor önkívületi állapotban feküdt. A nő állítása szerint Cheng egy KN95-ös maszkot itatott át valamilyen bódító szerrel, amitől a nő eszméletét vesztette.

A Daily Mail szerint a rendőrség a volt barátnő állításai alapján nyomozásba kezdett és Chenget letartóztatták, valamint kirúgták a kórházból, ahol dolgozott. A férfi hétfőn állt bíróság elé, és jelenleg 50 különböző pontban emeltek ellene vádat nők megerőszakolása és kábítószerrel összefüggő bűncselekmények ügyében. Jelenleg 6 nőt sikerült beazonosítaniuk a felvételekről, akiket a férfi astoriai otthonában, a munkahelyén, valamint New Yorkban, Las Vegasban, San Franciscóban és Thaiföldön erőszakolhatott meg.

A férfi otthonában házkutatást tartottak, ahol a rendőrség kábítószereket, köztük fentanilt, ketamint, LSD-t és általában műtéteknél használt érzéstelenítőket talált, illetve több tucat, újabb felvételeket tartalmazó készülékeket.

Melinda Katz, a queensi kerületi ügyész felszólított mindenkit, hogy jelentkezzen, akinek további áldozatokról információja van, mert szerinte a bizonyítékok

egy szexuális ragadozóra utalnak, aki a legrosszabb fajta, sorozatos nemi erőszaktevő.

A támadások egyelőre 2021-ig nyúlnak vissza, mikor a férfi lefilmezte, ahogyan egy 37 éves, eszméletlenül fekvő betegét fogdossa. Később egy társkereső alkalmazáson megismerkedett egy nővel, majd megerőszakolta, és a támadást ugyancsak rögzítette telefonján.

Ugyanebben az évben Cheng megerőszakolt egy 19 éves lányt is, aki előző nap ment be a kórházba, hogy eltávolítsák az epehólyagját. A lány szerint a gasztroenterológusként dolgozó férfi egy olyan anyagot adott neki, amitől azonnal eszméletét vesztette. Mire a lány felébredt, rendkívüli fájdalmat érzett az alhasában, de a férfi már nem volt a szobában. A lány és édesanyja ezután a kórház szociális munkásához fordultak, de az nem vette komolyan állításaikat.

A férfi ügyvédje, Jeffrey Einhorn hétfőn azt mondta, hogy még túl korai kommentálni az ügyet. Cheng ártatlannak vallotta magát, és a Rikers-szigeten tartják fogva.

Egy ideig ugyanebben a börtönben tartották fogva Harvey Weinsteint is, valamint Anna Sorokint, a hírhedt álörökösnőt.

Kapcsolódó
„Volt egy vízióm, ami nem jött össze” – influenszer lett a börtönből szabadult német álörökösnő
Anna Sorokin február 12-én szabadult a börtönből, ahová azért került, mert magát egy német örökösnőnek hazudva több százezer dollárt csalt ki bankokból és egy barátnőjétől. Most sorozat készül a történetéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik