Nagyvilág

Lassan világhírű lesz a pelenka, amit Orbán Ráhel eldobott

Néhány óra alatt több mint 40 ezren osztották meg azt a Demokratikus Koalícióval szimpatizáló Nyugati Fényen délelőtt megjelent cikket, amely szerint a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel hétfőn az út szélére dobott egy használt pelenkát az egyik horvátországi autópályán, egy benzinkútnál. A megosztók között volt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is.

A lapot egyik olvasója tájékoztatta az esetről, amelyet képeken is megörökített. Állítása szerint kérdőre is vonta Orbán Ráhelt, aki azt felelte magyarázatképpen, hogy nincsen kuka – a levélíró szerint viszont volt, nagyjából 20 méterre a tett helyszínétől. Jelen volt a kormányfő veje, Tiborcz István is, akit az olvasó szintén lefényképezett.

Amint a 444.hu észrevette, a horvát sajtó is lecsapott az út mentén heverő témára, és jónéhány helyi hírportál kiemelt helyen, a Nyugati Fény képeinek felhasználásával számol be az incidensről.

  • A Telegram címében botránynak nevezi, hogy a magyar miniszterelnök lánya eldobja a koszos pelenkát az út mentén. A cím így fogalmaz: „A magyar miniszterelnök lányának botránya a horvátországi nyaraláson”.
  • Ehhez a laphoz hasonlóan az Index.hr is felhasználja a Nyugati Fény képeit, és tárgyilagosan fordítja le a cikket, nem tesz hozzá az eredeti információkhoz.
  • A horvát lapok idézik az olvasó és Orbán Ráhel közötti beszélgetést, és megemlítik azt a tényt is, hogy a férjével együtt utazott Orbán Ráhel, aki ismét terhes.
  • A 24sta.hr ingerültebb: címében szégyennek nevezi, amit „Orbán lánya” művelt. A lap felteszi a cikk bevezetőjében a kérdést: „Micsoda viselkedés ez?”, és persze azt is hozzáfűzi, hogy a szemetes néhány méterre volt Orbán Viktor lányától, mégsem használta.
  • A Novilist.hr pedig egyenesen „a királyi pár primitivizmusát” emlegeti címében, ellenpontozásként megemlítve, hogy Orbán Ráhel Svájcban tanult turizmust és vendéglátást.

A sajtón kívül egy horvát politikus is megszólalt kedd délután az ügyben, méghozzá Jadranka Kosor, aki 2009 és 2011 között Horvátország miniszterelnöke volt. Kosor a Twitteren nemes egyszerűséggel csak annyit írt: „Borzalmas!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik