Nagyvilág

Lassan világhírű lesz a pelenka, amit Orbán Ráhel eldobott

24.hu
24.hu

2018. 08. 21. 16:08

Néhány óra alatt több mint 40 ezren osztották meg azt a Demokratikus Koalícióval szimpatizáló Nyugati Fényen délelőtt megjelent cikket, amely szerint a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel hétfőn az út szélére dobott egy használt pelenkát az egyik horvátországi autópályán, egy benzinkútnál. A megosztók között volt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is.

A lapot egyik olvasója tájékoztatta az esetről, amelyet képeken is megörökített. Állítása szerint kérdőre is vonta Orbán Ráhelt, aki azt felelte magyarázatképpen, hogy nincsen kuka – a levélíró szerint viszont volt, nagyjából 20 méterre a tett helyszínétől. Jelen volt a kormányfő veje, Tiborcz István is, akit az olvasó szintén lefényképezett.

Amint a 444.hu észrevette, a horvát sajtó is lecsapott az út mentén heverő témára, és jónéhány helyi hírportál kiemelt helyen, a Nyugati Fény képeinek felhasználásával számol be az incidensről.

  • A Telegram címében botránynak nevezi, hogy a magyar miniszterelnök lánya eldobja a koszos pelenkát az út mentén. A cím így fogalmaz: „A magyar miniszterelnök lányának botránya a horvátországi nyaraláson”.
  • Ehhez a laphoz hasonlóan az Index.hr is felhasználja a Nyugati Fény képeit, és tárgyilagosan fordítja le a cikket, nem tesz hozzá az eredeti információkhoz.
  • A horvát lapok idézik az olvasó és Orbán Ráhel közötti beszélgetést, és megemlítik azt a tényt is, hogy a férjével együtt utazott Orbán Ráhel, aki ismét terhes.
  • A 24sta.hr ingerültebb: címében szégyennek nevezi, amit „Orbán lánya” művelt. A lap felteszi a cikk bevezetőjében a kérdést: „Micsoda viselkedés ez?”, és persze azt is hozzáfűzi, hogy a szemetes néhány méterre volt Orbán Viktor lányától, mégsem használta.
  • A Novilist.hr pedig egyenesen „a királyi pár primitivizmusát” emlegeti címében, ellenpontozásként megemlítve, hogy Orbán Ráhel Svájcban tanult turizmust és vendéglátást.

A sajtón kívül egy horvát politikus is megszólalt kedd délután az ügyben, méghozzá Jadranka Kosor, aki 2009 és 2011 között Horvátország miniszterelnöke volt. Kosor a Twitteren nemes egyszerűséggel csak annyit írt: „Borzalmas!”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.