Nagyvilág

Megdöbbentő, de ez a térkép az iskolai mészárlásokat mutatja

Legalább tíz halottja és tíz sérültje van a pénteki, Santa Fében történt iskolai lövöldözésnek, amit egy Dimitrios Pagourtzis nevű 17 éves diák követett el. Pagourtzis a 11. osztályba járt, a lövöldözés mellett a szemtanúk szerint csőbombát is dobott több osztályterembe. Időközben újabb amerikai iskolánál történt lövöldözés: péntek este Georgia államban nyitottak tüzet egy intézménynél; egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült.

A The Washington Post az 1999-es Columbine-ban történt lövöldözés óta gyűjti egy adatbázisban az Egyesült Államokban történt hasonló eseteket. A Twitteren tették közzé, hogy a Santa Fében történt volt az idei tizenhatodik iskolai mészárlás az Egyesült Államokban, és még csak május van.

Az Esri nevű elemzőcég a lap adatbázisán alapulva készített egy bárki számára megtekinthető online térképet, amin statisztikákkal, helyszínekkel együtt nézhető egy felületen, hány halottja és sérültje volt a vérengzéseknek. A készítők elmondása alapján minden újabb lövöldézés automatikusan bekerül majd a rendszerbe, eddig összesen 220-at dokumentáltak 1999 óta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik