Belföld

Személyvonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban; Baja és Bátaszék között pótlóbuszok szállítják az utasokat, emiatt akár egyórás késésekre kell számítani.

A katasztrófavédelem azt közölte az MTI-vel, hogy

baleset miatt a vonat az átjárótól mintegy kétszáz méterre állt meg, nem siklott ki, míg a kamion félig az átjáróban, pótkocsijával a főúton akadályt okozva vesztegelt.

A bajai hivatásos tűzoltók a kamion pótkocsiját az útból félrehúzva megszüntették a forgalmi akadályt, valamint a vonat utasainak lesegítésében nyújtottak segítséget.

Az 55-ös főúton félpályán, irányítás mellett megindulhatott a forgalom, a vonat utasai távolsági autóbuszjárattal folytathatják útjukat – tették hozzá.

A Mávinform közleménye szerint Baja-Dunafürdő és Pörböly közötti andráskereszttel jelzett átjárónál súrlódott egy gépjármű a Bajáról Szekszárdon át Tolna-Mözs állomásra tartó vonattal.

Személyi sérülés nem történt, a helyszínelés ideje alatt, várhatóan délelőtt, Baja és Bátaszék között pótlóbuszok szállítják az utasokat – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik