Nagyvilág

Randalírozókkal csapott össze a berni rendőrség, tizenegy sérült

Zavargás tört ki Bernben vasárnapra virradó éjszaka, a vasútállomás melletti lovardánál. A riasztáshoz kiérkező rendőrökre a maszkot viselő zavargók közül többen kövekkel, üvegekkel, petárdákkal támadtak rá – írja a Neue Züricher Zeitung a kantonális rendőrség közlésére hivatkozva. Az összecsapásban tizenegy rendőr megsérült, közülük hármat kórházban kezelnek.

A rendőrök gumilövedékeket, irritáló anyagokat és vízágyúkat is bevetettek a zavargók ellen.

A közlemény szerint a rendőrség nem sokkal éjfél után kapott bejelentést arról, hogy a közelben lévő lovasiskola előtt konténereket tolnak az utcára, és azokat fel akarják gyújtani. Amikor a rendőrség kiérkezett, több maszkos ember már utcai barikádokat emelt a lovarda környékén.  A rendőrségi akció és a barikádok miatt két utcát több órára le kellett zárni. A sérült rendőrök mellett több járőrkocsi és civil járművek is megrongálódtak. Az anyagi kár jelentős.

A bern-mittellandi ügyészség vizsgálatot indított az ügyben, a rendőrség pedig jelenleg is keresi a szemtanúkat. Az elkövetők kilétéről a sajtóban egyelőre nem jelent meg közelebbi információ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik