Nagyvilág

Néhány diáknak szándékosan megkegyelmezett a texasi iskolai lövöldöző

Pénteken újabb iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban. A Texas állambeli Santa Fé egyik középiskolájában egy diák nyitott tüzet, nyolc diák és két tanár életét vesztette.

Az elkövetőt, a 17 éves Dimitrios Pagourtzist letartóztatták, és a vérontás óta már ki is hallgatták, eskü alatt irásos nyilatkozatott tett, amiben beismerte tettét.

A vérengzésről egyre több részlet derül ki. Például az, hogy a lövöldöző helyi idő szerint reggel 8 után pár perccel bukkant elő egy osztályteremből, 30 perccel az után, hogy először tüzet nyitott. A hosszú, fekete viharkabátot viselő Pagourtzisnál egy Remington 870-es puska és egy 38-as kaliberű pisztoly volt.

Kiderült az is, hogy a 17 éves elkövető mielőtt megadta magát, 15 perces tűzpárbajt vívott a rendőrökkel.

Meg foglak ölni

Az egyik diáklány azt mesélte, hogy amikor Pagourtzis belépett abba a terembe, amiben ő is volt, rámutatott valakire, és közölte: „Meg foglak ölni”. A lánynak sikerült elmenekülnie.

Az elkövető néhány általa kedvelt diáknak megkegyelmezett, hogy elmesélhessék a történetet – írja a BBC. Pagourtzis ewredetileg ugyanis öngyilkosságot tervezett, de a rendőrökkel vívott tűzpárbaj után megadta magát, és letartóztatták.

A fiú egyik ügyvédje azt mondta, Pagourtzis a történtek bizonyos részét felfogja, más részét viszont nem, és az elfogása után nem mutatott ki érzelmeket.

A hatóságok szerint nem volt különösebb jele annak, hogy Dimitrios Pagourtzis vérengzésre készül. Facebook oldaláról az derül ki, hogy atesista volt, gyűlölte a politikát és egy április 30-án kiposztolt fotón egy „Gyilkolni született” feliratú pólót visel.

Kiemelt kép: MTI/AP/KTRK-TV ABC13

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik