Közélet

A rendőrség elutasította a percenként egymillió forintért készülő műsor ügyében tett feljelentést

Még az 5 perc Angol TV-nél is drágább műsort rendelt Digitális Akadémia munkacímmel az állami Antenna Hungária a NER titokzatos üzletemberének cégétől – írtuk meg novemberben. Ez már csak azért is érdekes, mert az állami cég maga is foglalkozik műsorkészítéssel, ráadásul a megbízott Magno Studio Kft.-ről kiugró üzleti sikerein és közpénzes megbízásain kívül gyakorlatilag semmit sem lehet tudni. A teljes cikket itt olvashatja el.

Cikkünk alapján a DK-s Vadai Ágnes írásbeli kérdést tett fel, amit Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként értékelt, és a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbított. Az ellenzéki képviselő ezután idézést kapott a rendőrségtől, ahol meg is hallgatták őt. A DK csütörtökön közölte: Vadai Ágnes levelet kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól, miszerint

a feljelentést bűncselekmény hiányában elutasították. 

Vadai Ágnes rendőrségi megjelenése után Facebookon jelentkezett be, és azt mondta, 2011 óta nem járt a Gyorskocsi utcában, de most sem érti, hogy miért őt idézték be, miért nem a szerződő feleket. Elmondta, arról kérdezték több mint egy órán át, hogy honnan vannak az információi, mire ő elmondta, ami a kérdésében is szerepelt, hogy lapunk cikke alapján fordult a főügyészhez. Ezért azt javasolta a rendőröknek, hogy az Antenna Hungáriát és a titokzatos Magno Studio Kft.-t kérdezzék az ügyben.

A Magno Studióról az Antenna Hungáriától kapott megbízásai előtt is többször írtunk:

Kapcsolódó
Árnyékban nőtt 578 százalékot a legrejtélyesebb NER-es médiacég
Nincs honlapjuk, nincsen Facebook-oldaluk, mindössze egy Gmail-es címre futotta, tavaly mégis 14,6 milliárdos forgalmat bonyolított egy titokzatos cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik